Dolar 32,3747
%0.18
Euro 35,0654
%0
Altın 2.325,990
%0.24
Bist-100 9,11
%0.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da tarım için önemli işbirliği

Bornova’da tarım için önemli işbirliği

Bornova Belediyesi ile Bornova Kaymakamlığı, tarımsal üretim yapan vatandaşlara eğitim vermek için proje hazırladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Eğitim İşbirliği Protokolünü Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve İlçe Tarım Müdürü Ruhşan Özdemir Çifçi imzaladı. Bornova’da tarım için önemli işbirliği

  • Ege Postası
  • 14.02.2018 - 10:11

Bornova Belediyesi ile Bornova Kaymakamlığı tarımsal üretim yapan vatandaşlara yönelik eğitimlerin verilmesi için işbirliği yaptı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Eğitim İşbirliği Protokolünü Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve İlçe Tarım Müdürü Ruhşan Özdemir Çifçi imzaladı. Bitkisel üretim yapan, hayvancılık ile uğraşan, hobi amaçlı bahçe ziraatı yapan vatandaşların üretim faaliyetlerini desteklemek ve güvenilir gıda tüketimi konusunda bilinci arttırmak hedefiyle eğitim programı düzenlendi.

Buna göre Şubat ayında “Tarımsal Kooperatifçiliğin Önemi” ile “Budama ve Aşılama Teknikleri” başlıklarında verilecek eğitimler Ekim ayına kadar devam edecek. Protokol kapsamında sırasıyla “Pestisit Kullanımı ve Canlılar Üzerindeki Etkileri”, “Organik ve İyi Tarım Uygulamaları”, “Süt Sağımı ve Hijyen Eğitimi”, “Tarımda Sulama Teknikleri”, “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştirme ve İşleme Teknikleri”, “Hayvancılık ve Besleme Teknikleri”, “Solucan Gübresi Üretimi ve Kullanılması”, “Toprak Analizi ve Bitki Besleme Teknikleri” başlıklı eğitimler düzenlenecek.

Yerelde kalkınma hedefi

Protokol kapsamında İlçe Tarım Müdürlüğü belirlenen konu başlıklarında eğitim verecek eğitmenleri görevlendirme sorumluluğunu alırken, Bornova Belediyesi de eğtimlerin verileceği salon ve araç gereçleri sağlama sorumluluğunu üstlendi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, tarım alanındaki eğitimlerle yerelde kalkınma hedefine bir adım daha yaklaşacaklarına inandıklarını söylerken, “Önemli olan tarımla uğraşan vatandaşlarımızın daha iyi eğitim almaları. Bize bu konada destek veren Kaymakamlığımıza ve İlçe Tarım Müdürlüğü’ne hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan da kırsal bölgelerdeki vatandaşların bulundukları yerlerde refah içinde mutlu yaşamalarının şart olduğunu söyleyerek, “Bornovamızda kırsalda oturan vatandaşlarımızın üretimlerini daha bilinçli, sağlıklı ve kaliteli yapabilmeleri için eğitimin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu protokolün ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.