Dolar 32,4739
%-0.2
Euro 34,9302
%0.29
Altın 2.435,940
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da sürpriz aday

Bornova’da sürpriz aday

CHP Bornova’nın aralık ayında yapılacak kongresinde İlçe Başkanlığına aday olacağı öğrenilen Osman Koçanalı’nın çalışmalara hız verdiği ifade edildi. Koçanalı’nın gelecek hafta ortasında adaylığını duyurması bekleniyor. Ön seçim birincisi ilçe başkanlığı için yola çıktı

  • Ege Postası
  • 08.11.2017 - 11:57

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - CHP Bornova’da 4 dönemdir başkanlık yapan Nevzat Kavalar’ın 10 Aralık’ta yapılacak Kongre’de karşısına aday olarak çıkacağı belirtilen isimlere Adnan Hocaoğlu’nun yanı sıra Osman Koçanalı da eklendi. Bornova’da delege seçimlerinde ortaya çıkan tabloda Kavalar’a karşı tavır sergileyen partilileri taleplerini karşılayacak isim olarak gösterilen Koçanalı’nın daha önce ön seçimde Bornova bölgesinde birinci çıktığı ifade edildi.

Bornova’da uzun yıllar siyaset yapan Koçanalı’nın delege çalışmalarına başladığı ifade edildi. Daha önce iki kez İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ilçe başkan adaylığı için teklifte bulunduğu ifade edilen Koçanalı’nın bu kez başkanlık için yola çıktığı iddia edildi. Egepostası’na konuşan Koçanalı iddiaları doğrulayarak “Tarihi belirlemedik, ama gelecek hafta ortasında cumaya kadar açıklayacağım” dedi.

“PARTİYİ PARTİLİYİ TANIYORUM”

Partide daha önce ön seçimde Bornova’dan birinci çıktığını hatırlatan Koçanalı, “1971 yılından beri partideyim. 95’ te milletvekili adayıydım. Parti barajın altında kaldığı sene, 99’da ön seçimde Bornova’da birinci çıkmıştım. O nedenle parti ve partiliyi tanıyorum. Yapıyı da biliyorum. İki arkadaşımız daha var onlar da partili düzgün insanlar. Bence artık Bornova’da partinin fotoğrafının değişmesi lazım. Örgütten gelen, örgütü tanıyan biriyle, ortak akılla Bornova’da Bornova’yı 2019’a hazırlamak için bu göreve talip oldum. İyi bir ekip iyi bir kadro kurarak bunu da becerebileceğimi düşünüyorum. Herkese aynı mesafedeyim. Belediye başkanlarımız bizim başkanlarımız. Şu andaki mevcut ilçe başkanı da çok yakın arkadaşım. Diğer arkadaş da sevdiğimiz saydığımız bir insan. Parti içinde kucaklaşmadan yanayız. Artık ayrılık olmasın, insanlar birbiri hakkında kötü şeyler söylemesin, partiyi iktidara taşımanın yolu bana göre buradan geçiyor” diye konuştu.

AĞABEY FORMÜLÜ

Partide başka bir göreve talip olmayacağını net bir dille açıklayan Koçanalı, “Partide bir ağabeylik yapıp iki yıllığına sadece ilçe başkanlığı için adayım. Sonra zaten herhangi bir makama adaylığım yok kesinlikle. Ne milletvekilliği ne belediye meclis üyeliği adaylığım yok. Aday olmak isteyen, siyaset üretmek isteyen hizmet etmek isteyen tüm arkadaşlara yakınım. Eğer delegeler teveccüh edip oylarını verirlerse, vermezlerse de hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.