Dolar 32,4783
%0.21
Euro 34,5416
%0.14
Altın 2.475,330
%-0.32
Bist-100 9.535,00
%-1.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da spora ve sporcuya büyük yatırım

Bornova’da spora ve sporcuya büyük yatırım

Bornova Belediyesi’nin açtığı spor okullarından son dört 4 yılda 10 bini aşkın çocuk, genç ve kadın yararlandı. Altyapı atağının da yaşandığı ilçeye çok sayıda yeni spor tesisi yapıldı. Önümüzdeki dönemin en önemli projeleri ise Doğanlar’a yapılacak 10 bin kişi kapasiteli Şehir Stadı ile 2 bin 500 kişilik Altındağ Spor Kompleksi. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bütünşehir Kanunu’nda yapılan değişiklikle amatör kulüplere yapılacak belediye desteğine getirilen binde 7 sınırının kaldırılması için de kulüplerle birlikte düzenlediği toplantı ile mücadele başlattı

  • Ege Postası
  • 26.03.2013 - 11:22
İZMİR - Bornova Belediyesi, 2009-2013 yılları arasında 9 branşta açtığı spor okulları ile binlerce çocuk, genç ve kadına spor yapma imkanı sundu. Dört yılda futbol, basketbol, voleybol, hentbol, taekvando, jimnastik, yüzme ve güreş okullarından 10 binden fazla Bornovalı yararlandı. Aerobik ve plates kurslarına da yaklaşık 700 kadın katıldı. En yoğun ilginin takım sporlarına gösterildiği kurslarda önemli başarılar ise bireysel branşlarda geldi. Özellikle taekvandocu ve cimnastikçiler başarıya doymadı. Bu iki branşta milli takımlara da çok sayıda sporcu verildi. Her yıl artan sporcu sayısı ve kazanılan başarılar ile birlikte yeni tesisler ve mevcut tesislere yapılan yatırımlar ilçenin spor alanındaki en önemli kazanımları oldu. Bornova Belediyesi, ilçe sınırları içerinde faaliyet gösteren amatör kulüplere de her zaman destek verdi.

Spor alt yapısına büyük yatırım

Spor alt yapısına önemli bir kaynak ayıran Bornova Belediyesi bu konuda büyük projeleri hayata geçirdi. Işıkkent’te içinde kapalı ve açık yarı olimpik havuz bulunan spor tesislerini 2011 yılında hizmete sunan Bornova Belediyesi futbol sahalarını da düzenledi. Daha çok sayıda yurttaşın spor yapabilmesi amacıyla ilçedeki toprak sahalar granüllü çim ile kaplandı. Bornova’da üç olan çim saha sayısı altıya yükseldi. Daha önce toprak olan Pınarbaşı, Doğanlar ve Yusuf Tırpancı sahaları çim yapıldı. Böylece Bornova Şehir Stadyumu, Taç Sanayi ve Yusuf Tırpancı sahaları ile birlikte ilçede profesyonel anlamda futbol oynanabilecek 6 çim saha oldu.

5 adet küçük futbol sahası da yenilendi. Büyükpark, Serintepe Kandere Parkı ve Çamdibi Atatürk Parkı içinde bulunan sahalar ile Evka 4’te ve Atatürk Mahallesi’ndeki bu sahalar granüllü suni çimle kaplandı. Çok sayıda amatör kulübün bulunduğu Bornova’da genç yetenekler çim sahada top koşturma şansı yakaladı.



Doğanlar’a Stat, Altındağ’a Spor Salonu

35’in üzerinde amatör spor kulübünün bulunduğu Bornova, yeni bir stadyum kazanıyor. Otoyollara yakınlığı ve ulaşım kolaylığı nedeniyle Doğanlar stadyum yeri olarak seçildi. Bornova Belediyesi Şehir Stadyumu olarak yapılması ve kullanımı düşünülen, ihtiyaç duyulduğunda İzmir ölçeğinde yapılacak olan futbol müsabakalarında da kullanılabilecek olan Doğanlar Stadyumu, 10 bin kişi seyirci kapasiteli planlandı. Doğanlar Stadyumu, 26 bin metrekarelik bir alana yapılacak. Ayrıca salon sporlarının da gerçekleştirilebileceği alanlar oluşturulacak.
Altındağ’a ise 2 bin 500 kişilik spor kompleksi yapılacak. Toplam 14 bin 200 metrekare inşaat alanına sahip, 5 bin 200 metrekare kapalı alanlı, 2 bin 500 izleyici kapasiteli salonun 2013 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Üç kat olarak planlanan tesiste tek tribünlü 250 kişilik antrenman salonu da bulunacak. Engelli izleyiciler için de düzenleme yapılacak salonda, 115 kişilik basın ve 120 kişilik VIP tribünleri yer alacak. Kafeteryası da olacak tesisin bodrum katı otopark olarak düzenlenecek.

Yüzmede adres: Işıkkent

2011 yılında faaliyete geçen Işıkkent Spor Tesislerindeki yarı olimpik yüzme havuzlarında 2500 kişi kurslara katıldı. Servis imkanının sunulduğu Işıkkent’te maddi imkanları olmayan çocuklar ve Sosyal Sorumluluk Projesi adı altında engelli vatandaşları da yüzme eğitimi veriliyor. Kurslar kış aylarında da devam ediyor. Havuzlar Sağlık Bakanlığı İzmir İl Hıfzısıhha Enstitüsü tarafından da kontrol ediliyor, görevliler düzenli olarak numuneler alıp gerekli testlerden geçiriyor.



Taekvando ve Cimnastikte madalya yağmuru

2011 yılında Tekvando Kulüplerarası Lig'e katılım kararı alan Bornova Belediyespor Kulübü sporcuları, o yıl katıldığı yurt içi şampiyonalarda toplam 54 madalya topladı. İzmir Uluslararası Tekvando Şampiyonası ise 7 madalya ile 7. sırada tamamlandı. Tekvando’daki başarılar 2012 yılında da sürdü. Eskişehir`deki yarışmalardan 5’i altın olmak üzere 23 madalya ile İzmir’e dönüldü. Berkin Nalçacı ise kısa bir süre önce 87 kilo Ümit Erkekler Türkiye Şampiyonu oldu.

Bornova Belediyespor’un başarıya doymadığı branşlardan biri de Cimnastik. 2011 yılında İzmir’de yapılan 1. Etap Kulüplerarası Trambolin Cimnastik Bornova Belediyespor Kulübü, Minik ve Yıldız Kızlar da Türkiye Şampiyonu, Genç Erkeklerde Türkiye 3. sü oldu. Aynı yıl Bolu’da düzenlenen Artistik Cimnastik Yıldız-Genç Büyük Yarışmasında da Hamza Şamil Yılmaz 1. , İsa Hamaratçılar 2’incilik elde etti. Yine 2011 yılında Zeynep Nur Güler Aerobik Cimnastik'te Türkiye 3’üncülüğü kazandı. Hamza Şamil Yılmaz da bir sonraki yıl bir kez daha Türkiye Şampiyonu oldu. 1’incilik kürsüsüne çıkan sporculardan biri de yıldızlarda Mehmet Ayberk Koşak oldu.

Yıldız Erkek Basketbol Takımı 2011 yılında Türkiye 5.si oldu. Aynı yıl Genç Erkek Basketbol takımı ise Türkiye Şampiyonası’nda mücadele etme şansını yakaladı. Basketbol A takımı 2011-2012 sezonunda tamamen genç oyunculardan kurulu kadro ile Bölgesel Lig’den 3. Lig’e yükselme başarısını gösterdi. Basketbol Erkek Milli Takım kamplarına oyuncular gönderen Bornova Belediyespor’un Yıldız Takım oyuncularından Ege Nurülke ise geleceğin yıldızı olma yolunda davet aldığı ABD’ye gitti.

2009-2010 yılları arasında kurulan Güreş Takımı kısa sürede Güreş 1. Ligi’ne yükselme başarısı gösterdi. Altyapıda önemli dereceler kazanan ekip, milli takımlara sporcular gönderdi. Futbolda altyapıdan yetişen 7 sporcu profesyonel takımların altyapılarına ücretsiz verildi. U-15 ve U-17 takımları ise İzmir’i Türkiye Şampiyonalarında temsil etti. Voleybol Küçük Kız takımı ve Mini Voleybol takımları İzmir elemelerinde final gruplarına kalmayı başardı. Hentbol Erkek Takımı da 2009-2010 sezonunda 1. Lig’e yükseldi.

Bornova’nın milli gururları

Taekvando’ya Bornova Belediyespor Kulübü’nde başlayan Berkin Nalçacı, kısa bir süre önce büyük bir gurur yaşattı. 87 kilo Ümit Erkekler de Türkiye Şampiyonu olan ve Milli Takıma çağrılan Genç Sporcu, ülkemizi Almanya Hamburg Kentinde yapılan Almanya Open turnuvasında temsil etti. Nalçacı’nın kısa vadedeki ilk hedefi Avrupa Şampiyonluğu.

Cimnastikte, Hamza Şamil Yılmaz ve İsa Hamaratçılar Nisan Ayı’nda Avusturya’da düzenlenecek Olimpik Turnuva’da, Mehmet Ayberk Koşak ise Eylül 2013’de Macaristan’da yapılacak şampiyonada ülkemizi temsil edecek.
2012 yılında faaliyete geçirilen tenis branşında ise engelli sporculardan Nurşen Şen ise Tekerlekli Sandalye Tenis Milli Takımı’na çağrıldı. Bornova Belediyespor’un yüzme antrenörlerinden Mert Elibol Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nca Milli Takıma davet edildi ve Uluslararası müsabakalarda görev almaya başladı. Bir başka yüzme antrenörü Alper Köksoy da Türkiye Triatlon Federasyonunca Genç Milli Takım antrenörlüğüne getirildi. Köksoy, sporcu olarak katıldığı şampiyonada da Avrupa 3’üncüsü oldu.

Amatörün gerçek dostu

Dört yıl boyunca ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren 35 amatör spor kulübünün lisans ücretlerini karşılayan, malzeme ve ulaşım yardımında bulunan Bornova Belediyesi, bünyesindeki tesisleri hem antrenman hem de müsabakalar için kulüplerin kullanımına sundu. Sporcunun dostu Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 6360 Sayılı Bütünşehir Kanunu’nda amatör kulüplere yapılacak belediye desteğinin binde 7 ile sınırlandırılmasına karşı da mücadele başlattı. Bu sınırın sporun önünde engel oluşturduğunu belirten Sındır, daha önce Bornova Belediyesi’nin amatör kulüplere verdiği 1.5 milyon liraya ulaşan nakdi yardımın yasa nedeniyle 320 bin liraya düştüğünü belirtti. Bornova Nikah Salonu’da yapılan toplantıda konuşan Sındır, bu durumda bir çok spor kulübünün yaşamasının olanaksız hale geleceğini ifade etti. Başkan Sındır, başta Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı olmak üzere devletin tüm ilgili kurumlarına, söz konusu kanunun 17’inci maddesinde getirilen amatör spor kulüplerine yapılacak yardımla ilgili “nakdi yardım bir önceki yıl genel bütçe gelirlerinden belediyeler için tahakkuk eden miktarın binde yedisini geçemez” hükmünün kaldırılması için çağrıda bulundu.

Diğer faaliyetler

Vatandaşlara spor faaliyetleri ve malzemelerinden ücretsiz yararlanma imkanı sunan Bornova Belediyesi, 17+1 koltuk kapasiteli 5, 25+1 ve 39+1 koltuk kapasiteli birer adet olmak üzere toplam 7 aracı sportif faaliyetler için kullanıyor. Mayıs ayı içerisinde 22+1 koltuk kapasiteli 2 adet servis aracı daha hizmete sunulacak.

Her yıl İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından organize edilen okullar arası futbol turnuvalarda saha tahsisleri de Bornova Belediyesi tarafından yapılıyor. Ayrıca Belediye personeline sporu sevdirmek amacı ile her yıl halı saha futbol turnuvası düzenleniyor. Sporcunun dostu Bornova Belediyesi, 2011 yılında başlatılan ve bu sene 3’üncüsü düzenlenen Masterler Futbol Turnuvası’nın en büyük destekçisi.

Her zaman sporcunun yanındayız

Bornova’nın sporun her alanında var olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Basketboldan voleybola, hentboldan futbola ve çok sayıda bireysel branşa tüm spor dallarında önemli başarılara imza atıyoruz. Ama hepsinden önemlisi binlerce yurttaşımıza spor yaptırıyoruz. İşte bu nedenle alt yapı ve tesisleşmeye ayrı bir önem veriyoruz. İlçemizde faaliyet gösteren amatör kulüpler de dahil olmak üzere spora ve sporcuya verdiğimiz destekler devam edecek” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.