Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova'da sanat rüzgarı

Bornova'da sanat rüzgarı

Bornova Belediyesi'nin kültürel ve sanatsal etkinlikleri ara vermeden sürüyor. Bornova Günleri kapsamında düzenlenen çok özel sergi ve konserlere yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ata'yı anma günleri renkli başladı

  • Ege Postası
  • 19.09.2018 - 11:25

Bornova Günleri’nin ilk akşamında Bornova Belediyesi iki önemli etkinliğe ev sahipliği yaptı. İlk olarak Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde, ‘wia camp’ (Uluslararası Sanat Kampı Dünyası) çerçevesinde çalışmalarını sürdüren 30 ressamın 30 eseriyle katıldığı sergi ile ‘Dünya Ressamlarının Gözüyle Bornova’ isimli sergiler açıldı. Sergilerin açılışının ardından Lozan Mübadilleri Vakfı Korosu’nun ‘Hasretin İki Yakasından Ezgiler’ konseri Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nin bahçesinde Bornovalı sanatseverlere keyifli saatler yaşattı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Lozan Mübadilleri Vakfı Ege Bölge Temsilcisi Nevil Gündoğdu, Koro Şefi Berkant Atılgan ve wiacamp ressamlar grubu adına Ali İlikler’e, Bornova Günleri’ne yaptıkları katkılar nedeniyle teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Başkan Atila, Bornova Günleri’nin ilçenin geçmişiyle bugününü buluşturup kentlilik bilincini yükselteceğine inandığını belirterek, “Geleneksel hale getirmeyi planladığımız Bornova Günleri şimdiden beklediğimizin çok üstünde bir ilgiyle karşılaştı. Bu da Bornovalıların yaşadıkları ilçeyi ne kadar çok sevdiğini gösteriyor” dedi.

ESNAF VİTRİNLERİNDE BORNOVA

Bornova Belediyesi’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün Bornova’da bulunduğu 16-17 Eylül 1922’nin anısını yaşatmak için düzenlediği Bornova Günleri kapsamında ‘Esnaf Vitrinlerinde Fotoğraflarla Eski Bornova’ sergisi de açıldı. Büyük Çarşı’da Bornovalıların beğenisine sunulan sergi büyük ilgi gördü.

Sosyal medyada 20 bin üyesi bulunan ‘Fotoğraflarla Eski Bornova’ grubundan çıkan fotoğraflar ile Kent Tarihçisi Altan Altın’ın arşivinden toplam 50 fotoğrafın bulunduğu sergi Büyük Çarşı’da 15 gün boyunca görülebilecek. Fotoğraflar Büyük Çarşı’daki değişimi gözler önüne seriyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova Günleri’ne gösterilen ilgiden büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, “Büyük Çarşı’da açtığımız sergide aslında Bornovalıların ortak geçmişi sergileniyor. Bu sergiyi gezen herkes kendinden birşeyler bulabiliyor” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.