Dolar 32,5171
%0.09
Euro 34,9014
%-0.2
Altın 2.441,430
%0.21
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova'da 'mazeret' sancısı: Savunması istendi!

Bornova'da 'mazeret' sancısı: Savunması istendi!

Bornova Belediyesi Meclis Üyesi Hamza Yavuz, meclis üyeliğinin düşürülmesiyle karşı karşıya. AK Parti'den tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilen bu nedenle bağımsız sıralarında oturan Yavuz için kararı Ekim ayında meclis üyeleri verecek. Bornova'da 'mazeret' sancısı: Savunması istendi!

  • Ege Postası
  • 26.09.2016 - 11:35

EGE POSTASI - Bornova'da meclis toplantılarında yaptığı muhalefetle dikkat çeken ancak meclis üyesi seçildiği AK Parti'yle yıldızı barışmayan Hamza Yavuz, Eylül ayında 3 işgünü üst üste yapılan meclis toplantılarına yurt dışında olduğu için katılamadı.

9 Eylül tarihine kadar meclis toplantılarına katılamayacağını dilekçeyle Bornova Meclis Başkanlığı'na iletilmek üzere Bornova Belediyesi'ne bildiren Yavuz'un mazereti meclis tarafından oybirliğiyle kabul edilmedi.

3 TOPLANTIYA KATILAMADI

Arka arkaya 3 birleşim günü meclis toplantılarına katılmamış olan Yavuz'un belediye kanununca meclis üyeliğinin düşürülmesi durumu oluştu.

KARARI MECLİS VERECEK

Bornova Belediye Başkanlığı'nca savunması istenen Yavuz savunmasını verdi. Savunması alınan Yavuz hakkında Ekim ayındaki toplantıda meclis karar alacak.

PARTİLİLERDE 'HAYIR' OYU VERDİ

Öte yandan Yavuz'un yerel seçimlerde meclis üyesi seçildiği, AK Parti Grubu'da mazeret oylamasında 'hayır' oyu verdi.Karar oybirliğiyle alınmış oldu.

TEDBİRLİ OLARAK DİSİPLİN KURULUNDA!

Yavuz geçtiğimiz aylarda partisinden 2 ay geçici ihraç cezası almıştı. Cezanın zamanı dolduktan sonra yeniden disiplin kuruluna sevk edilen Yavuz, tedbirli olarak disipline sevk edildiği için AK Parti sıralarında oturamıyor. Yavuz'un dosyasının Genel Merkez'de olduğu  ve partiyle ilişkisinin kesileceği belirtildi. Yavuz'un meclis üyeliği düşürülürse yerine AK Parti yedek birinci sıradan bir isim meclise girecek. 

Yavuz'un meclis üyeliğinin düşürülmesi halinde hukuk mücadelesi başlatacağını yakın çevresine söylediği öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.