Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da Kiraz Festivali coşkusu

Bornova’da Kiraz Festivali coşkusu

Bornova Belediyesi’nin Beşyol Mahallesi’nde düzenlediği Kiraz Festivali büyük ilgi gördü. Başta Bornovalılar olmak üzere binlerce İzmirlinin katıldığı festivalde renkli görüntüler oluştu. Kiraz üreticileri dalından topladıkları ürünlerini doğrudan tüketiciye ulaştırma imkanı bulurken, vatandaşlar konser, halk oyunları gösterileri ve çeşitli etkinliklerle eğlenceli bir gün geçirdi. Festival kapsamında düzenlenen yarışmada en iyi kirazları yetiştiren üreticilere de ödülleri verildi. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, gelecek sene Beşyol’da daha çok kiraz ihracatı yapılacağını söyledi. İduğ: Meyve üretimini geliştireceğiz

  • Ege Postası
  • 17.06.2019 - 10:51

Bornova Belediyesi Kiraz Festivali bu yıl da İzmirlileri Beşyol Mahallesi’nde buluşturdu. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un da eşi Ufuk İduğ ile birlikte katıldığı coşkuya, Bornova Kaymakamı Fatih Genel, belediye meclis üyeleri, muhtarlar da yer aldı.

Bornova Belediyesi tarafından kaldırılan servislerin yanı sıra kendi imkanları ile festival alanına gelen vatandaşlar eğlenceli bir gün geçirdi. Üreticiler Festival alanındaki stantlarında kirazlarını sergileyip satış yaptı.  Doğal ve el emeği ürünlerin de sergilendiği alanda köy ekonomisine katkı sağlandı.

Renkli görüntülere sahne olan festivalde halkoyunları gösterileri büyük bir ilgiyle izlendi. Türk Halk Müziği Sanatçısı Selda Kesgi ile Ceyhun Şişmanoğlu’nun türküleri büyük beğeni ile izlendi.

En güzel kirazlar seçildi

Festival etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Kiraz Yetiştiriciliği Teşvik Yarışması’nda en güzel kirazların sahiplerine ödülleri verildi. Yarışmada birinci seçilen İskender Karayağcı’nın ödülünü Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve Bornova Kaymakamı Fatih Genel birlikte verdi.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ Festival”e katılan İzmirlilere seslenerek, Beşyol Mahallesi’ndeki kiraz üretimini gelecek yıl başka meyvelerle birlikte çok daha büyük noktalara taşımayı hedeflediklerini söyledi. Geçen sene 15-20 arasındaki üretici katılımının bu sene 56’ya çıktığını belirten Başkan İduğ, “Önümüzdeki yıl bunu ikiye katlayalım, katılımcı sayısı 100 olsun” dedi. Beşyol Mahallesi’ndeki 50 bine yakın ağaçtan günde 15-20 ton kiraz toplandığını belirten Başkan İduğ, “Biz üreten ve ihraç eden bir ülke olmak zorundayız. Beşyol’da kadınlarımızın da katkısıyla önümüzdeki yıl daha çok ihracat yapacak güce sahibiz. Gelecek sene en büyük ödül en çok ihracat yapan kiraz üreticimizin olacaktır” diye konuştu.

Bornova Kaymakamı Fatih Genel Festival’in hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, “Tüm üreticilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.