Dolar 32,3289
%0.24
Euro 35,0509
%-0.2
Altın 2.281,720
%0.18
Bist-100 9,00
%2.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da 'kaçak yapı yıkım' krizi

Bornova’da 'kaçak yapı yıkım' krizi

İzmir depremiyle birlikte yeniden gündeme gelen kaçak yapılar, bugün Bornova’da krize neden oldu. Edinilen bilgilere göre Çiçekliköy’de kaçak yapı olduğu tespit edilen 14 villa için yıkım kararı verildi. Yapıları yıkmak için Bornova Belediyesi ekipleri bölgeye gitti ancak çıkan tartışmalar nedeniyle yakım gerçekleştirilemedi. Villaların boşaltılması için mülk sahiplerine bir ay süre tanındı. Bir ayın ardından belediye ekipleri ekipleri bölgeye giderek yıkım işlemini gerçekleştirdiği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 18.01.2021 - 16:31

EGEPOSTASI- 30 Ekim’de yaşanan İzmir depreminin ardından İzmir’deki kaçak yapılar ve akıbetleri konuşulmaya başlanmıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, konu ile ilgili hemen harekete geçip yapıları belirlemeye başlarken İzmir Valiliği de söz konusu yapıların bir an önce yıkılması için düğmeye basmıştı.

Geçtiğimiz hafta çok önemli bir karara imza atan Valilik, Vali Yavuz Selim Köşger imzalı resmi yazıda 3194 Sayılı İmar Kanunu’na aykırı olan yapıların yıkılması istemişti.

Söz konusu yazıda, bütçe yetersizliği, yıkım ihalesi yapıldığı ancak ihaleye kimsenin katılmadığı, eleman-araç ve gereç yetersizliği nedeniyle yıkımların gerçekleştirilemediği yönünde yanıtların kabul edilmeyeceği ve yıkım listesine ilişkin makine ve ekipman desteğinin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından karşılanacağını belirtilmişti.

Vali Köşger’in imzasıyla yayımlanan yazıda ayrıca, yıkım işlemleri yapılmaması halinde sorumlular hakkında İçişleri Bakanlığı’na bildirimde bulunacağı vurgulanırken, “4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun kapsamında işlem tesis edilecektir” ifadeleri kullanılmıştı.

BORNOVA’DA YIKIM KRİZİ

Bakanlığın talimatı ve Valiliğin yazısıyla birlikte İzmir’den yıkım haberleri de gelmeye başladı.

Son olarak Bornova'ya bağlı Çiçekliköy’de bulunan villaların yıkım krizi gündeme geldi.

Edinilen bilgilere göre; alanda bulunan 14 villa için yıkım kararı çıktı.
Villaların, 2018 yılında İmar Barışı çıktığında yapıldığı ve villa sahiplerinin yine imar barışı affından yararlanarak villalara ruhsat almaya çalıştıkları öğrenildi.

Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı incelemelerin ardından villaların, 2018 yılından sonra yapıldığını tespit ettiği ve söz konusu yapılar hakkında yıkım kararı verildiği belirtildi.

Bakanlık, incelemelerin ardından Bornova Belediyesi’ne villaların yıkımı için talimat gönderdi. Talimatta, söz konusu yapıların yıkılması gerektiği aksi takdirde belediye hakkında ‘görevi kötüye kullanmaktan’ işlem başlatılacağının ifade edildiği öğrenildi. 

Belediye yetkilileri mevcut 14 villayı yıkmak için bu sabah bölgeye gitti ancak yapılarda yaşayan vatandaşlar depremzede olduklarını ve evlerinin depremde hasar gördüğünü söyledi. Yaşanan tartışmaların ardından kaymakamlık, vatandaşların mağdur olmaması için yıkım için bir ay ek süre verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.