Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0907
%-0.09
Altın 2.298,580
%0.92
Bist-100 9,04
%2.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da hasat zamanı

Bornova’da hasat zamanı

Bornova’nın unutulan değerlerinden biri olan ve dünya literatürüne ‘Bornova Misketi’ adıyla giren misket Üzümü yeniden anavatanında hayat buldu. Yıllardır üretimi azalan ve Bornova Belediyesi’nce oluşturulan bağda yetiştirilmeye başlanan üzümlerin yeni sezon hasadı yapıldı.

  • Ege Postası
  • 29.08.2018 - 09:55

İlçenin unutulan değerlerini tekrar kazandırmak için birçok proje üreten Bornova Belediyesi, dünyada lezzetiyle tanınan ve en iyi şarapların yapımında kullanılan Misket Üzümü’nü anavatanında yeniden yetiştiriyor.

Çamiçi Mahallesi’nde 5 dönümlük bir alanda yer alan Bornova Belediyesi üzüm bağlarında yetişen üzümlerin yeni sezon hasadı yapıldı. 

Misket Üzümü hasatına Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’da katılarak çalışanlarla beraber üzümleri topladı. Misket üzümün üretiminin yıllar önce durduğunu ifade eden Başkan Atila, “İlçemizden dünyaya yayılan bu lezzetin tekrar hayat bulması bizim için büyük bir mutluluk . Bu proje ile Bornova ve İzmir yok olmuş çok önemli bir değerine yeniden kazanırken, önemli bir markasını da kavuşmuş oldu” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.