Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,7964
%0.19
Altın 2.507,870
%0.94
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da gönüller de sofralar da bir

Bornova’da gönüller de sofralar da bir

Ramazan’ın ilk günü Kavaklıdere Mahallesi’nde ikinci günü ise Karaçam Mahallesi’ndeki iftarlarda binlerce Bornovalı buluştu.

  • Ege Postası
  • 29.05.2017 - 10:21

İftar sonrası geleneksel Ramazan eğlencesinde Hacivat-Karagöz başta olmak üzere çeşitli gösteriler ayrı bir renk kattı. Çocuklara pamuk helva ikramının olduğu organizasyonda şerbet sunumu da yapıldı. Ramazan boyunca her gün Bornova’da başka bir mahallede 1200 kişilik iftar sofrası kurulacak ve geleneksel eğlenceler de devam edecek. Ayrıca ilçedeki kutsal mekanları yıl boyunca düzenli olarak temizleyen Bornova Belediyesi Ramazan Ayı boyunca Camilerin hijyenini sağlayacak ekip sayısını da artırdı.

Bornova Belediyesi ve Türk Kızılayı Bornova Şubesi işbirliğiyle düzenlenen iftar yemekleri bu yıl da hem gönülleri hem sofraları birleştirdi. Ramazan’ın ilk günü Kavaklıdere ikinci günü Karaçam Mahallesi’nde düzenlenen iftar sofrasında binlerce Bornovalı buluştu.

Ayrıca Hacivat-Karagöz başta olmak üzere çeşitli geleneksel Ramazan eğlenceleri de ayrı bir renk kattı. Çocuklara pamuk helva ikram edilen organizasyonda şerbet sunumu da yapıldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da iftar sofralarına ailesi ile birlikte katıldı. Ramazan boyunca1200 kişilik iftar sofraları her gün başka bir mahallede kurulacak ve geleneksel eğlenceler de devam edecek. Ayrıca Karacaoğlan Mahallesi’nde bir ay boyunca sabit iftar sofrası olacak.

Başkan Atila’dan birlik çağrısı

İftar sofralarında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Ramazan Ayı birlik ve beraberliğin pekiştiği çok özel bir zamandır. Bu Kutsal günlerde tüm dualarınızın ve dilekleriniz kabul edilmesini diliyorum. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Annelerimizin ağlamadığı, şehitlerimizin olmadığı günler diliyorum. Bugün burada kolayca ibadet ediyorsak, özgürce yaşıyorsak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının sayesindedir. Bizler de onlara layık olmak için daha çok çalışmalıyız. Biz, hizmetlerimize tarafsızlık ilkesi içinde kimseyi ayırt etmeden her gün daha çok çalışarak devam ediyoruz. Ramazan boyunca her gün başka bir mahallemizde bir araya gelip aynı sofrayı paylaşacağız. Bornova’da Ramazan’ı birlik ve beraberlik içinde tamamlayacağız.” dedi.

İbadet yerlerinin hijyeni de sağlanıyor

İlçedeki cami, cemevi ve kiliseleri yıl boyunca düzenli olarak temizleyen Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, vatandaşların ibadetlerini daha temiz bir ortamda yerine getirmesi için çalışmalarını Ramazan Ayı’nda hızlandırdı. Zabıta ekipleri de Ramazan’da daha yoğun biçimde çalışan gıda işletmelerine yönelik denetimleri arttırdı. Türk Kızılayı Bornova Şubesi işbirliğiyle her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi bin aileye hayırseverler aracılığıyla toplanan erzak paketleri ulaştırılıyor. Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz yararlanması için kurduğu ve market alışverişi yapar gibi ihtiyaçların ücretsiz karşılandığı Dost Market’ten yararlananlara Ramazan Ayı’na özel ek kredi yüklemesi yapılıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.