Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova'da genç dostu kentler çalıştaydı

Bornova'da genç dostu kentler çalıştaydı

Bornova Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Ulusal Gençlik Parlamentosu, Habitat Derneği, Ortak Gelecek İçin Diyalog Derneği’nin birlikte yürüttüğü “Genç Dostu Kentler Birliği Endeksi Projesi’ kapsamında İzmir çalıştayı düzenlendi. Türkiye’de 21 ilde yürütülen proje kapsamındaki Çalıştay’da gençler kentlerle ilgili beklentilerini ve sorunlarını belirleyip çözüm önerileri oluşturdu.

  • Ege Postası
  • 14.09.2017 - 09:56

Gençlerin kentlerden beklentilerini ortaya koymak ve çözüm yollarını ortaya koymak için başlattığı “Genç Dostu Kentler Birliği Endeksi Projesi”nin İzmir Çalıştayı Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlendi.

Bornova Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Ulusal Gençlik Parlamentosu, Habitat Derneği, Ortak Gelecek İçin Diyalog Derneği’nin birlikte yürüttüğü “Genç Dostu Kentler Birliği Endeksi Projesi’ kapsamında düzenlenen çalıştay kapsamında dört sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ile gençler biraraya geldi. Genç Dostu Kentler Endeksi Proje sunumunun yapıldığı Çalıştay’da kent odaklı araştırma çıktıları paylaşıldıktan sonra kentin mevcut durum analizi yapıldı. Sorun atölyesi ve çözüm atölyelerinin ardından Çalıştay’ın değerlendirme raporlarının sunumu gerçekleştirildi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’da gençler için özellikle de üniversite öğrencilerine yönelik pek çok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Büyükpark içindeki Gençlik Merkezi’nde üniversite öğrencilerimize ücretsiz yemek ve içecekten kütüphaneden, çamaşır yıkama hizmetine pek çok imkan sunuyoruz. Dost Kart aracılığıyla ünivresite öğrencilerimize esnaftan indirimli alışveriş yapma imkanı sunuyoruz. Gençlere yönelik pek çok etkinlik ve organizasyon düzenliyoruz. Önemli sivil toplum kuruluşları kurarak kendi sorunlarına çözüm arayan gençlerimizin bu önemli Çalıştay’ı Bornova’da yapmaları bizim için gurur kaynağı” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.