Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0518
%-0.04
Altın 2.326,810
%0.28
Bist-100 9,10
%0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da esnafa desteğe devam

Bornova’da esnafa desteğe devam

Bornova’da Belediyesi’nin kiracısı olan ve pandemiden etkilenen esnaftan 2021 yılında da kira alınmaması için çalışma başlatıldı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılında büyük sıkıntı yaşayan esnafa verdikleri desteğin yeni yılda da artarak devam edeceğini söyledi. 2021 yılının toplantısını gerçekleştiren Bornova Belediye Meclisi’nde Belediye mülkiyetindeki taşınmazlarda kiracı olan esnafa destek olunmasına ilişkin önerge oybirliği ile ilgili komisyonlara gönderildi.

  • Ege Postası
  • 06.01.2021 - 10:38

Bornova Belediye Meclisi 2021 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Büyükpark içerisindeki Nikah Salonu’nda yapılan toplantıda Belediyeye ait taşınmazlarda kiracı olan ve salgınla mücadele kapsamında başta kapatılma olmak üzere uygulanan kısıtlamalar nedeniyle ekonomik zorluklar yaşayan esnafın kira bedellerini ödemeyediklerine yönelik verdikleri dilekçelerin incelenerek karara bağlanması hakkındaki önerge oybirliği ile ilgili komisyonlara gönderildi.

Gereği neyse yaparız

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, esnafın yaşadığı mağduriyeti gidermek için gereken herşeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi. Pandeminin başından bu yana esnafa destek olma adına herşeyi yaptıklarını söyleyen Başkan İduğ, “Bugüne kadar vergi ödemelerinde her türlü kolaylığı gösterdik. İlçe esnafına hijyen paketleri dağıtıp, mekanların dezenfeksiyonlarını gerçekleştirdik. Kiracımız olan esnafın kira bedellerini ödeyemediklerine yönelik dilekçelerini de titizlikle inceleyip, gereğini yapacağız. Kimseyi mağdur etmeyiz. Bornova Belediyesi olarak tüm vatandaşlarımızın olduğu gibi esnafımızın da yanındayız” diye konuştu. 

Kentsel yenileme şart

Meclis toplantısında kentsel yenilemeyle ilgili görüşlerini de dile getiren Başkan İduğ, “Bornova’da hem güçlendirilecek, hem de yıkılması gereken bina sayısı bir hayli fazla. Bu binaların acilen yenilenmesi gerekiyor. Bu konuda Bornova Belediyesi olarak görüşlerimizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilerine ilettik. Büyükşehir Belediyemizle de çok ciddi çalışma ve görüşmelerimiz var.  Riskli binaları yenilerken insanların haklarını vermek durumundayız. Kentsel yenileme konusunda tüm tarafların aynı masaya oturup, üzerinde uzlaşılmış kararlar alması gerekiyor” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.