Dolar 32,4975
%0.15
Euro 34,8048
%0.24
Altın 2.488,190
%1.05
Bist-100 9.554,00
%0.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova'da bahar temizliği

Bornova'da bahar temizliği

Bornova Belediyesi’nin, temiz çevre duyarlılığını artırmak amacıyla başlattığı ‘Bahar Temizliği’ kampanyası bu yıl da büyük ilgi gördü. Duyarlılığı artıran çalışma

  • Ege Postası
  • 28.05.2017 - 10:46

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve Nisan ayında başlayan etkinlikte Bornova’nın değişik semtlerinde temizlik için buluşuldu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da katıldığı Bahar Temizliği’nde ekiplerle birlikte vatandaşlar da çöpleri toplayarak örnek bir duyarlılık sağlandı. İlk olarak Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan etkinliğin herkese örnek olması gerektiğini belirten Başkan Atila, “En iyi temizlik kirletmemiktir’ ilkesi ile temiz bir kent için kolları sıvadık. Halkımız da bizi yalnız bırakmadı. Kampanyamıza destek veren vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz” dedi. 

Bornova Belediyesi’nin, temiz çevre bilincini arttırmak amacıyla ilk olarak 2015 yılında başlattığı Bahar Temizliği bu yıl da vatndaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Her hafta sonu farklı mahallelerde yapılan ‘Bahar Temizliği’ etkinliği ilk olarak Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da katıldığı bahar temizliklerinde, Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları ve vatandaşlar sokakları tertemiz yaptı. Bornova Belediyesi bürokratları ve meclis üyelerinin de katıldığı etkinliklerde mobil sokak süpürme araçları da genel temizliği sağladı.

TEMİZLİK ARAÇLARI DA ÇALIŞTI
Temizlik kampanyasında yollara ve kaldırımlara atılan katı atıklar torbalara doludurlurken, Bornova Belediyesi’nin temizlik araçları da cadde ve sokakların detaylı temizliğini yaptı.  Bahar temizliği kampanyası çerçevesinde kenti temiz tutmanın önemini hatırlatmak ve atıkların gelişi güzel yerlere atılmasını önlemek için, Bornova Belediyesi’nin yaptığı hizmetler vatandaşlara anlatıldı.

Temizlik işçileriyle birlikte sokakları temizleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, en büyük temizliğin kirletmemek olduğunu vurgulayarak, “Bornova bizim evimiz. Bütün sokakları da bizim kendi sokağımız. Eğer sokaklarımıza, yani evimize daha iyi bakarsak çocuklarımıza daha iyi bir çevre, daha iyi bir gelecek bırakırız” dedi.  Temiz bir Bornova için çalıştıklarını söyleyen Başkan Atila, “Yaşanabilir bir Bornova için bütün hemşehrilerimizle birlikte başlattığımız temizlik hareketimizi her hafta farklı bölgelerde gerçekleştirdik. Bu çalışmamızın çok önemli bir örnek oluşturdu. Vatandaşlarımız da ilgisi ve katılımıyla sokaklarımızı temiz tutma anlayışı ilçemizin her yanına yayıldı. Bu bilincin daha da güçleneceğine inanıyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.