Dolar 32,3623
%0.14
Euro 35,0754
%0.03
Altın 2.324,300
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova'da bağ bozumu bereketi

Bornova'da bağ bozumu bereketi

Bornova Belediyesi'nin, kırsal Çamiçi Mahallesi'ndeki misket üzümü bağında hasat bereketi yaşandı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, üzümleri işçilerle birlikte topladı. Bornova'da bağ bozumu bereketi

  • Ege Postası
  • 08.09.2019 - 13:20

Bornova Belediyesi'nin Çamiçi Mahallesi'ndeki bağında 3.5 ton misket üzümü hasat edildi. Ünü Türkiye sınırlarını aşan misket üzümünün hasadını Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, işçilerle birlikte yaptı. Başkan İduğ, misket üzümünün Bornova'ya özgü önemli tarımsal değerlerden biri olduğunu belirterek, "Misket üzümü Bornova'nın kimliklerinden bir tanesi. Onu yaşatmak, devam ettirmek bizim görevimiz. İzmir milletvekilimiz Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'ın 10 yıl önce oluşturduğu bağda yaklaşık 3 tonun üzerinde Bornova misketi ürettik. Bu bağı daha modern hale getirmek ve daha çok ürün almak istiyoruz. Geliştirmek için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Bu değerleri kaybetmemek gerekir" dedi.


Uluslararası literatürde Bornova misket üzümü olarak bilinen üzümün coğrafi işaretinin alınması için çalışmalar devam ediyor. Çamiçi Mahallesi'nde 2009 yılında kurulan  5 dönümlük bağda, misket üzümünün yaygınlaşması için fidan üretilerek vatandaşlara da dağıtılıyor.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.