Dolar 32,5998
%0.39
Euro 34,8067
%0.21
Altın 2.488,280
%0.15
Bist-100 9.464,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da Atatürk Anısı’na satranç turnuvası

Bornova’da Atatürk Anısı’na satranç turnuvası

Bornova Belediyesi’nin düzenlediği Atatürk’ü Anma Satranç Turnuvası büyük heyecana sahip oldu. Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Turnuva’ya katılan sporcular iki gün boyunca kupa kazanmak için mücadele etti. Türkiye Satranç Federasyonu Milli Takım Antrenörü Büyük Usta Cemil Agamaliev’in aynı anda 18 kişiyle toplam 46 kişiyle yaptığı simültane maç Turnuva’ya renk kattı. Bornova’da Atatürk Anısı’na satranç turnuvası

  • Ege Postası
  • 06.11.2017 - 11:50

Bornova Belediyesi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 9’uncu yılında anma etkinlikleri kapsamında “Atatürk’ü Anma Satranç Turnuvası” düzenledi. Altındağ’daki Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Turnuva’ya 4 farklı kategoride 168 sporcu katıldı. İsviçre sistemine göre düzenlenen Turnuva 4 Kasım Cumartesi ve 5 Kasım Pazar günleri olmak üzere 2 gün sürdü. Turnuva 4 farklı yaş kategorisinde düzenledi.

A kategorisinde 6 yaş ve üstü sporcular, B kategorisinde 11-16 yaş arası, C kategorisinde 10-12 yaş arası, D kategorisinde de 7-8 yaş arasındaki çocuklar mücadele etti. Yaş gruplarına göre düzenlenen A, B kategorilerinde ilk üçe girenlere ve UKD’siz olanlardan (Ulusal Kuvvet Derecesi) ilk üçe girenlere kupa, ilk ona girenlere de madalya verildi. C ve D kategorilerinde ise UKD’li ve UKD’siz ilk üçe girenler ile ilk 10’a girenlerin yanısıra ilk 5’e giren bayanlara da madalya verildi.

Türkiye Satranç Federasyonu Milli Takım Antrenörü Büyük Usta Cemil Agamaliev’in aynı anda 18 kişiyle toplam 46 kişiyle yaptığı simültane maç Turnuva’ya renk kattı. Agamaliev Turnuva’nın tamamlanmasının ardından Altındağ AtatürkKültür Merkezi’nin Tiyatro Salonu’nda düzenlenen gösteride aynı anda 18 kişiyle satranç oynadı. Elenenlerin yerine geçenlerle toplam 46 kişiyle maç yapan ve kazanan Agamaliev’in performansı ilgiyle izlendi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila sporun her dalında alt yapı olanaklarını arttırmak için çalıştıklarını belirterek, “Bornovamızda her yaşta spor yapan kişi sayısı artıyor. Stranç müsabakaları da bu anlamda önem verdiğimiz organizasyonlar. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk anısına düzenlediğimiz stranç turnuvası da bize ayrı bir mutluluk verdi. Katılan ve dereceye girenleri kutluyorum” dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.