Dolar 32,3789
%0.19
Euro 35,0323
%-0.09
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesi’nden STK’lara destek

Bornova Belediyesi’nden STK’lara destek

“Ortak Akıl” ilkesi ile hareket eden Bornova Belediyesi’nin, ilçedeki sivil toplum örgütlerinin güçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla kurduğu Sivil Toplum Kuruluşları Koordinatörlüğü yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. İzmir’de bir ilk olarak hayata geçirilen birim; belediye, dernekler ve sivil toplum örgütleri arasındaki iletişimi kurarak yeni projelere destek oluyor. Bornova Belediyesi’nden STK’lara destek

  • Ege Postası
  • 26.08.2018 - 09:46

İzmir’de ilk kez Bornova Belediyesi bünyesinde kurulan Sivil Toplum Kuruluşları Koordinatörlüğü, sivil toplum örgütleri ve derneklerle yaptığı iş birliği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Dernekler ile çeşitli konularda ortak haraket edilen çalışmalar gerçekleştirilen birimde 2018 yılı içinde de bir çok çalışmaya imza atıldı. Panelden konsere,  anma töreninden kitap okluma etkinliklerine ve deneklerle düzenlenen ortak akıl buluşmalarına kadar bir çok projeye destek sağlandı. STK Fuarıyla ise 8 farklı ülkeden İzmir’e gelen 8 sivil toplum kuruluşunu da Bornova’da faaliyet gösteren STK’lar ile buluşturdu.

Renkli etkinlikler

Bornova Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları Koordinatörlüğü, 2018 yılı içinde Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile ilçede faaliyet gösteren STK’ları biraraya getirdi. 23 Nisan ve 19 Mayıs gibi  özel günlerde düzenlenen etkinlikler için derneklerin göstereceği katkılar düzenlenen toplantılarla sağlandı. Bir çok dernekle işbirliği yapan birim, Lozan Mübadilleri Vakfı Ege Bölge Temsilciliği işbirliği ile Lozan Mübadelesi’nin 95’inci yılının anısına “Hasretin İki Yakasından Ezgiler”, İzmir Denizliler Derneği işbirliği ile Özay Gönlümü Anma, Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bornova Şubesi ile birlikte  de Türk Sanat Müziği konseri düzenleyerek Bornovalılara müzik ziyafeti sundu.

Bornova Belediyesi, Metro A.Ş. ve Egeli Gezginler Derneği işbirliği ile yeni bir kitap okuma projesi başlattı. Bornova Evka 3’ten  metroya binen vatandaşlara ücretsiz 600 kitap dağıtılarak okumanın önemi anlatıldı. Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği desteğiyle "Şar Dağı Ayakdaşları" kitabının yazarı Dr. Keramettin Şar, anı romanını Bornova’da tanıttı. Uluslararası Suluboya Derneği işbirliğiyle Dramalılar Kent Müzesi ve Arşivi’nde 55 ressamın 55 suluboya eserinden oluşan “Suyun Rengi”  sergisi açıldı. Ege ÇÖLYAK’la Yaşam Derneği ve Fenilketonüri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği katkılarıyla Çölyak ve PKU hastalarıyla ailelerine özel eğlence programı düzenlendi.

Uluslararası Skudrinye Şenliği, Bornova Belediyesi ve Makedonya Debre Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin katkılarıyla Çamdibi’nde gerçekleşti. İzmir Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü (İZFEM) işbirliği ile“12. Geleneksel Dansların Büyüsü Gecesi’, Çamdibi Atatürk Parkı’nda yapıldı.

Anma programları gerçekleşti

İzmir Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliği ile Azerbaycan milletvekilleri ve  Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı‘nın katılımlarıyla Hocalı Katliamı’nın 26’ıncı yılında Karacaoğlan Mahallesi’ndeki Azerbaycan Dostluk Parkı’nda bulunan Hocalı Anıtı’nda anma töreni düzenledi. Bosna Hersek Fahri Başkonsolosluğu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu işbirliği ile Çamdibi Srebrenitsa Anıtı önünde anma etkinliği düzenlendi. Bursa'da faaliyet gösteren Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu yönetim kurulu toplantısını Bornova Down Kafe'de gerçekleştirirken toplantı sonrası Bornova Belediye'sinin hizmete açtığı Şehit Bebek Türkan Feyzullah Parkı ve Anıtı da ziyaret edildi.

Sağlık alanında çalışmalar

Koordinatörlük, vatandaşların ve ilçede yaşayan hayvanların sağlığı içinde  STK’larla işbirliği yaparak panel ve seminerler düzenledi. Türkiye Hidatidoloji Derneği ve Belediye Veteriner Hekimleri Derneği işbirliğinde "Sağlığımızı Tehdit Eden Kist Hidatik" konulu panel gerçekleştirildi. Denizliler Deneği işbirliği ile Yaşlılara Saygı Haftası çerçevesinde “Unutuyorum, Alzheimer Hastası Mıyım'” başlıklı panel yapılırken, Bornova Kent Konseyi ve Meme Kanseriyle Savaşım Derneği (MEMEKANDER) işbirliği ile eğ ‘Meme Kanseri, Kanserin Psikososyal ve Ekonomik Yansımaları’ paneli düzenlendi.

Bornova STK Fuarı

Bornova STK Fuarıyla 8 farklı ülkeden İzmir’e gelen 8 sivil toplum kuruluşu Bornova’da faaliyet gösteren STK’lar ile buluştu. “Bornova STK Fuarı” adıyla düzenlenen etkinlik Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Yurt dışından gelen STK’lar ile yerel STK’ların fikir alışverişinde bulunduğu etkinlikte yeni proje ve işbirliklerinin de temeli atıldı.

Bornova Belediyesi STK Koordinatörlüğü, 5. Kiraz Festivali’ne de destek verdi. 3 gün süren organizasyonda  dernekler, kadın üreticiler ve Kadın kooperatifleri ile tarım kooperatifleri stand açtı. Ayrıca 21 Mart Dünya Down Sendromular Farkındalık Günü, Engelliler Haftası, Otizm Farkındalık ayı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Cumhuriyet tarihinin en önemli eğitim kurumları olan Köy Enstitüleri’nin 78. Kuruluş yıl dönümü gibi özel  günlerde de çeşitli etkinlikler gerçekleşti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.