Dolar 32,4970
%0.27
Euro 34,6042
%0.32
Altın 2.477,660
%-0.22
Bist-100 9.582,00
%-1.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesi’nden öğrencilere büyük katkı

Bornova Belediyesi’nden öğrencilere büyük katkı

Kısa adı BELGEM olan Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi’nde 2016 – 2017 Kurs Dönemi törenle başladı. Bornova Belediyesi’nden öğrencilere büyük katkı

  • Ege Postası
  • 28.10.2016 - 10:49

Öğrenci velilerine seslenen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “En değerli varlıklarınız olan çocuklarınızı bize emanet ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bilin ki, onlar emin ellerde. Geleceğe umutla bakan Atatürkçü öğretmenlerimiz çocuklarınızın en iyi şekilde yetişmesi için çalışıyorlar” diye konuştu. Törene katılan Bornova Kaymakam’ı Mustafa Gündoğan da verilen eğitim desteğinin önemine dikkat çekti. BELGEM’de bu yıl 5500 öğrenci kurs görecek.

Kısa adı BELGEM olan Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi’nde yeni dönem törenle başladı. Öğrencilerin derslerine destek ve sınavlara hazırlık kurslarının verildiği BELGEM’in Çamdibi’ndeki merkez binasındaki yeni dönem açılışı, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova Kaymakama Mustafa Gündoğan, belediye bürokratları, muhtarlar ve öğrenci velilerinin kalımıyla gerçekleşti. Törende 2016 yılındaki TEOG sınavında dereceye giren öğrencilere teşekkür belgeleri de verildi.

Çocuklarınız bize emanet

Törende konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, BELGEM’in 17 yılını geride bıraktığını hatırlatarak, “Böylesi iyi proje ve çalışmaların devamlılığının sağlanması çok önemli. Biz bu imkandan yararlanan öğrenci sayısını ve eğitim kalitemizi daha da arttırmak istiyoruz. Bu amaçla da bu yıl EVKA-4 Mahallesi’nde de bir kurs merkezi açtık” dedi. Öğrenci velilerine seslenen Başkan Atila, “En değerli varlıklarınız olan çocuklarınızı bize emanet ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bilin ki; onlar emin ellerde. Geleceğe umutla bakan Atatürkçü öğretmenlerimiz çocuklarınızın en iyi şekilde yetişmesi için çalışıyorlar” diye konuştu.

Eğitim desteği çok önemli

Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan ise Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyet fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller ister” sözünü hatırlatarak, “Çocuklar ve gençler bizim geleceğimiz. Biz yavrularamızı hiçbir kişinin, hiç bir dogmanın peşinden değil, bilimin ve ilimin peşinden koşan hür bireyler olarak yetiştirmeliyiz. Bu da eğitimden geçiyor. Bu anlamda Bornova Beledeyisi’nin verdiği destek çok önemli önemli” diye konuştu.

BELGEM Müdürü Recai Çetinel de son üç yılda kurslardan yararlanan öğrenci sayısının yüzde 25 oranında arttığına dikkat çekerek, verdiği destek nedeniyle Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür etti.

5500 öğrenci yararlanıyor

Kısa adı BELGEM olan Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nden ilçede oturan öğrenciler yararlanıyor. Ücretsiz verilen kursalrda öğrencilerin kullandığı kitap, dergi ve basılı diğer yayınlar da Bornova Belediyesi’nce karşılanıyor. BELGEM’de 6,7,8 ve 12. sınıf öğrencilerine okul derslerine destek ve sınavlara hazırlık, lise mezunlarına YGS/ LYS’ ye hazırlık,4,5,6,7 ve 8. sınıflara ise yine okul derslerine destek kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı programlarına uygun İngilizce kursları düzenleniyor. BELGEM’de 2016 – 2017 Döneminde Yetiştirme ve Hazırlık 2500,  İngilizce 3000 olmak üzere toplam 5500 öğrenciye  kurs verilecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.