Dolar 32,5636
%0.16
Euro 34,6942
%0.09
Altın 2.418,440
%-0.59
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesi’nden modern kurban satış yeri

Bornova Belediyesi’nden modern kurban satış yeri

Bornova Belediyesi’nin Işıkkent’te 80 dönüm alanda kurduğu kurban satış ve kesim alanı vatandaşlara hizmet veriyor. Tüm hijyenik koşulların sağlandığı Ege Bölgesi’nin en büyük pazaryerinde çadırlarını kuran besiciler Kurban Bayramı öncesinde satışlarına başladı

  • Ege Postası
  • 09.10.2013 - 10:10
İZMİR - Kurban Bayramı yaklaşırken Bornova Belediyesi yurttaşların hiçbir sıkıntı yaşamaması için gerekli tedbirleri aldı. Bornova Belediyesi’nin Işıkkent’teki Dökümcüler Sitesi’nin karşısında kurduğu ‘Kurban Satış ve Kesim Yeri’nde hazırlıklar tamamlandı, satışlar başladı. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen hayvan sahipleri Bayram öncesindeki son hazırlıklarını tamamlarken, Bornova Belediyesi de hem satıcıların hem de vatandaşların sağlıklı ve güvenli koşullarda kurban alışverişlerini yapmaları için gerekli önlemleri aldı.

Ege Bölgesi’nin en büyük kurban pazarı olma özelliğine sahip alan ışıklandırılıp, yemekhane, banyo, dinlenme alanları ve kafeterya oluşturuldu. Bornova Belediyesi tarafından 24 saat güvenlik ve temizlik hizmetinin verildiği alanda aynı anda 4 büyükbaş, 50 küçükbaş hayvan kapasiteli kesimhane de kuruldu.

Ücretsiz servis

Geniş bir alana kurulu olması nedeniyle otopark probleminin olmadığı Işıkkent Otoyol gişelerine yakın konumdaki Kurban Satış ve Kesim Alanı’na çift giriş çıkış sağlandı. Bornova Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde Hükümet Konağı’nın karşısından ücretsiz servis kaldırarak vatandaşların alana ulaşımını da kolaylaştırıyor. Çevreyolu bağlantısı nedeniyle tüm İzmir’e hizmet verecek şekilde düzenlenen alanda satışa çıkarılan tüm hayvanlar damgalı ve veteriner kontrolü yapılmış durumda. 40 dönümlük alanda 220 satış yeri kapasitesiyle hizmet verecek Kurban Pazarı’nda 5 bin büyükbaş, 5 bin de küçükbaş hayvan aynı anda sergilenebiliyor.

Kontrol ve hijyen ön planda

Bornova’da geçen senelerde olduğu gibi tek noktada kurban satış yeri hazırladıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Tüm altyapı hizmetlerini tamamladık. Vatandaşımızın, veteriner kontrolünden geçmiş, kayıtları tescilleri tam yapılmış, sağlıklı hayvanları hijyenik bir ortamda alması için gerekenleri yaptık” dedi. Sındır, “Yurttaşlarımızın sorunsuz bir Kurban Bayramı geçirmesi için sağlık ve hijyen anlamında her türlü tedbiri alıyoruz” diye konuştu.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.