Dolar 32,3306
%0.25
Euro 35,0565
%-0.19
Altın 2.284,980
%0.33
Bist-100 8,98
%1.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesi'nden atık toplayana bisiklet

Bornova Belediyesi'nden atık toplayana bisiklet

Bornova Belediyesi'nin "Daha temiz bir dünya için, çöpe atmayın ayrıştırın" sloganıyla yürüttüğü kampanya çerçevesinde biriktirdikleri atıklar ile karşılığı puan kazanan vatandaşlar hediyelerini teslim aldı. 20 bin puan toplayan çevreci Bornovalıların bisikletlerini Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila teslim etti. Çevre dostu kampanyaya çevre dostu ödül

  • Ege Postası
  • 12.02.2019 - 10:18

Bornova Belediyesi'nin düzenlediği kampanyada 20.000 puan toplayan vatandaşlara hediyeleri, Belediye binası önünde düzenlenen törende verildi. Çevre dostu vatandaşlar Özge Aykutu, Murat Subaşı ve Deniz Sümer, kazandıkları bisikletlerini Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın elinden aldı. En iyi temizliğin kirlitmemek olduğunu söyleyen Başkan Olgun Atila, duyarlılık gösteren tüm Bornovalılara teşekkkür etti. Bisikletlerini teslim alan vatandaşlar ise çevrenin korunmasının hediyede kazanmaktan daha önemli olduğunu söylediler.Kampanya çervesinde ayırıca 4 kişiye daha bisiklet hediye edilirken, 30 kişi biriktirdikleri atıklar ile Scrable kutu oyunu, 40 kişi ise futbol topu kazandı.

Sistem nasıl işliyor

Kampanya çerçevisinde Bornova Belediyesi'nin 7 noktaya yerleştirdiği atıkmatiklere atılan her pet şişe 1 puan, metal içecek kutusu ise 2 puan kazandırıyor. Ambalaj atığı makineye atılıyor. Kart okutuluyor ve puan yükleniyor. 20 bin puana bisiklet, 10 bin puana buletooth kulaklık, 5 bin puana sırt çantası, 2.500 puana scrabble, 1.000 puana ise basketbol ve futbol topu hediye edililiyor.

Atıkmatik noktaları

Kazım Dirik Mahallesi Muhtarlığı Yanı

Büyük Park İçi Kızlar Kahvesi Önü

Çamdibi BELGEM Yanı

Çamdibi Pazaryeri Girişi

Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Önü

Naldoken Kültür Merkezi Önü

Ege Üniversitesi Kampüsü Çarşı Girişi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.