Dolar 32,4788
%-0.19
Euro 34,9214
%0.27
Altın 2.431,950
%0.36
Bist-100 9.792,00
%0.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Böke: Tek adam zihniyeti itibarımızı düşürüyor

Böke: Tek adam zihniyeti itibarımızı düşürüyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Güzelbahçe’de halkla buluştu. Böke, “Başbakan utanmazca çıkıp ‘dolar bu iner de çıkar da’ diyor. Tabi senin kasalarında, ayakkabı kutularında dolarlar var, ama işçinin, memurun, emeklinin, çiftçinin doları yok ki, onlar dolar arttıkça zarar ediyor” dedi. CHP Parti Sözcüsü Güzelbahçe'de söyleşiye katıldı

  • Ege Postası
  • 22.10.2016 - 14:09

CHP Güzelbahçe İlçe örgütünün düzenlediği ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’nin katıldığı “Kadının yeri ve ekonomi politikalar” konulu söyleşi Güzelbahçe Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı. CHP Parti Meclisi Üyeleri Özkan Yıldız, Turhan Hançerli, YDK Üyesi Şehrazat Mercan,CHP milletvekilleri Tacettin Bayır ve Murat Bakan, CHP İl yöneticileri, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve çok sayıda izleyenin katıldığı söyleşide konuşan Selin Sayek Böke, 15 Temmuz’da ülkeyi demokrasinin kurtardığını, ancak bugün gelinen noktada daha fazla demokrasiye ihtiyaç duyulduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bugün kendilerini kurtaran demokrasiyi yok edip, sivil darbe yapmak ve tek adam yönetimi getirmek istiyorlar. 78 milyon kişinin kaderini tek bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak sözlere bağlamak istiyorlar. Böyle demokrasi olmaz.”

Tek adam politikası ve son günlerde ortaya atılan başkanlık tartışmaları nedeniyle doların 8 kuruş arttığına dikkat çeken Böke şöyle devam etti:

“Ekonomi kötüye gidiyor. İşsizlik had safhada. KOBİ’ler zor durumda. İcralar, iflaslar çığ gibi. Karşılıksız çekler ve protesto olan senetler her geçen gün artıyor. İşadamı yarın ne olacağını bilmediği için yatırım yapmıyor. Üretim değil tüketim toplumu haline geldik.Kötü ekonomik politikalar nedeniyle toplumun tüm kesimleri zor günler geçiriyor. Ekonomide tam bir keyfilik var. İstediklerine ihaleyi veriyorlar. İstedikleri şirkete kayyum atıyorlar, kapatıyorlar. Başbakan utanmazca çıkıp ‘dolar bu iner de çıkar da’ diyor. Tabi senin kasalarında, ayakkabı kutularında dolarlar var, ama işçinin, memurun, emeklinin, çiftçinin doları yokki, onlar dolar arttıkça zarar ediyor. Cebindeki para eriyor.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

“Fiili durumu hukuka uydurmak yerine, hukuku fiili duruma uydurmaya ve tek adam diktatörlüğü yaratmaya çalışıyorlar.Bir adamın keyfine göre ülke yönetilmek isteniyor.Tek adam zihniyeti itibarımızı düşürüyor, zedeliyor.”

KADIN HAKLARINDA 131.SIRADAYIZ”

Türkiye’nin dünyada kadın hakları sıralamasında 131. sırada olduğunu ve daha kötü sadece 14 ülkenin bulunduğunu belirten Böke, “Tayyip Erdoğan, kadın bedeni ve giysisi üzerinden siyaset yapanların öncüsüdür. Adam gibi ölmek var, madam gibi ölmek yok derken hem kadınları aşağılıyor, cinsiyet ayrımı yapıyor, hem de yabancı düşmanlığı yapıyor. Biz adam gibi ölmek istemiyoruz, insanca yaşamak istiyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.