Dolar 32,5706
%0.09
Euro 35,0212
%0.55
Altın 2.428,750
%0.23
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bodrum yine sallandı! Plajda korkutan görüntü

Bodrum yine sallandı! Plajda korkutan görüntü

Kandilli Rasathanesine göre saat 10.42'de Pınarlıbelen-Bodrum merkezli bir deprem meydana geldi. Kandilli, depremin büyüklüğünü önce 5.1 ardından 5.3 olarak duyurdu. Depremin derinliği 1.6 kilometre. AFAD ise depremin büyüklüğünü 4.9 olarak açıkladı.Deprem İzmir'de de hafif şekilde hissedildi. Yalıçiftlik Halk Plajı'nda meydana gelen 1 metre derinliğe ve yaklaşık 5 metre genişlikteki çukur görenleri şaşırttı. Bodrum yine sallandı

  • Ege Postası
  • 08.08.2017 - 10:55

Bodrum'da korkutan bir deprem daha meydana geldi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre Pınarlıbelen-Bodrum merkezli depremin büyüklüğü 5.3. Kandilli Rasathanesi'nin sitesinde depremin derinliği 1.6 kilometre olarak yer aldı.

Korkutan deprem ne anlama geliyor'

AFAD: BÜYÜKLÜK 4.9, DERİNLİK 11.03

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre ise depremin büyüklüğü 4.9. AFAD, depremin yaklaşık 11.03 kilometre derinlikte meydana geldiğini duyurdu. Vatandaşlar sosyal medyadan depremi çok şiddetli şekilde hissettikleri mesajlarını paylaştı.

Bodrum ve çevresinin yanı sıra İzmir'de de hafif şekilde hissedildi. Kısa süreli olan depremin ilk bilgilere göre herhangi bir can ve mal kaybına yol açmadığı belirtildi.

BODRUM KAYMAKAMINDAN AÇIKLAMA

AA'nın haberine göre deprem sırasında Bodrum Belediyesi içindeki kafeteryanın duvarında küçük çaplı hasar meydana geldi.  Belediyenin önündeki meydanda bulunan Adliye Camisi'nin minaresinin üst kısmında da yine küçük çapta hasar oluştu.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, kendilerine intikal eden olumsuz bir şey olmadığını söyledi, Bodrum halkının bu çaptaki depremlere alışık olduğunu dile getirdi. 

Yılmaz, "Sıkıntı oluşturacak, korkuya, paniğe sevk edecek bir deprem değil bu. Bize intikal eden bir şey yok, büyüklüğü 5'in üzerindeydi ama artık bize hasar verecek durumu yok bu tür depremlerin. Kandilli Rasathanesi'ne göre 5 gözüküyor. Bize gelen hiçbir problem yok." diye konuştu.

GÖKOVA'DA 3.4...

AFAD verilerine göre saat 10.46'da Gökova açıklarında 3.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Gökova açıklarında saat 10.53'te ise 4.3 büyüklüğünde bir deprem ölçüldü.

SABAHA KARŞI GÖKOVA KÖRFEZİ'NDE 4.3

Bodrum'da sabaha kadar da bir çok deprem meydana geldi. Gökova Körfezi açıklarında bugün sabah 04.46'da da 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Depremin derinliği 17,49 kilometre olarak açıklanmıştı. 

HALK TEDİRGİN OLDU

Bodrumlular ve tatilciler şiddetli hissedilen 4.9 büyüklüğündeki depremle birlikte sokağa fırladı. Can kaybı ve yaralanan kimsenin olmadığı deprem ilçede tedirginlik sürerken, insanlar uzun süre binalara giremedi.

Torba Mahallesi'ndeki evinden yürüyüşe çıkarken depreme yakalanan Fatma Girik ise "Bodrum’daki depremlere alıştık. Kentteki evlerin 2 katlı olması şans. Hem binalar hem altyapı hem de zemin sağlam. Deprem bölgesindeyiz, faylar buradan geçiyor alışmalıyız" dedi.

Gaziantep'ten tatile gelen iç mimar 22 yaşındaki Beste Eyikoçak, "Şimdiye kadar böyle bir deprem yaşamamıştım. Çok sallandık, hemen dışarı çıktık. Allah'tan çabuk geçti" dedi.

Torba Mahallesi'ndeki yazlığında yaşayan bankacı 49 yaşındaki Şule Teker ise "Evde kahvaltı yapıyorduk, birden sallanmaya başladık. Büyük bir uğultu vardı. İlçede evlerin iki katlı olması büyük şans. Geçtiğimiz haftalarda meydana gelen 6.5'lik sarsıntıdan sonra hissettiğimiz bu deprem en etkilisiydi. Tabii ki korktuk, heyecanlandık ve bahçeye çıktık" diye konuştu.

Bodrum Belediyesi zabıta ve itfaiye ekipleri ile jandarmanın hasar tespiti için Pınarlıbelen Mahallesi'ne hareket etti.

HALK PLAJINDA ÇUKUR AÇILDI

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bu sabah meydana gelen deprem ırasında ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Yalıçiftlik Halk Plajı'nda meydana gelen 1 metre derinliğe ve yaklaşık 5 metre genişlikteki çukur görenleri şaşırttı. Plajda kumlar çekilirken meydana gelen göçük anı cep telefonuyla görüntülendi. Belediye ekipleri çukuru iş makineleriyle kapattı.

Olayın görüntüleyen belediye restoranında garson 21 yaşındaki Cengiz Topan, "Çok şiddetli bir sarsıntı hissettik. Hemen ardından önümdeki plajda kumsal çökmeye başladı. Cep telefonumla çöken yeri kaydettim. Daha önceki depremde de 30 metre ileride bir göçük oluşmuştu. Buranın zemini kumsal ve deniz seviyesinde olduğu için sanıyorum bu göçükler oluştu. Denize girenler denizin içinde de çukurların oluştuğunu söylüyor. Sabah olması nedeniyle fazla insanın plajda bulunmaması şans" dedi.

"5.5'TEN BÜYÜK DEPREM BEKLEMİYORUM"

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Ercan, depremle ilgili açıklama yaptı. Depremin ayrı bir kırıkta olmadığını belirten Prof. Dr. Ercan, "Bugün oluşan deprem yaklaşık 14 saniye sürdü, yerde 5 kilometre dolayında bir kırılma yaptı. Türkiye'nin birinci önemde gezginci yerlerinden biri olan güney-batı ucu gergin" dedi.

Bölgede 5.5'ten büyük bir deprem beklemediğini belirten Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Bu depremin artçı deprem olduğu, ardından daha büyük bir depremin gelmesinin şaşırtıcı olacağı kanısındayım" diye konuştu.

Sabaha karşı yine sallandı!

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.