Dolar 32,3351
%0.17
Euro 35,1656
%-0.05
Altın 2.244,120
%0.03
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BKM'den 'kart bilgileri çalındı' iddialarına açıklama

BKM'den 'kart bilgileri çalındı' iddialarına açıklama

Bankalararası Kart Merkezi, yüz binlerce kart bilgisinin çalındığına yönelik iddialarla ilgili "Zaman zaman bazı internet sitelerinden çalındığı iddia edilen kartlara ilişkin işlemler, kart çıkaran kuruluşlar tarafından yakından takip edilerek gerekli önlemler alınmaktadır" açıklaması yaptı.

  • Ege Postası
  • 12.12.2019 - 17:36

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Türkiye'de yüz binlerce kredi kartı bilgisinin çalındığı iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

BKM açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Basına yansıyan, Türkiye'de bazı kredi kartı bilgilerinin çalındığına ilişkin haberler, düzenleyici otoriteler, kart çıkaran kuruluşlar ve ilgili tüm paydaşlarca titizlikle takip edilmektedir.

Banka kartı ve kredi kartları kanun ve yönetmeliklerine göre ülkemizde tüm ödeme kartları, kullanıcıları dolandırıcılık risklerine karşı güncel uluslararası standartlarla korunmaktadır.

"GEREKLİ ÖNLEMLER ALINIYOR"

Türkiye'de faaliyet gösteren tüm kart çıkaran kuruluşlar, güvenlik hizmetleri ve sahtekarlıkla mücadele eden çözümleriyle kart bilgilerini sıkı bir biçimde korumaya her daim özen göstermektedir. Bu kapsamda, zaman zaman bazı internet sitelerinden çalındığı iddia edilen kartlara ilişkin işlemler, kart çıkaran kuruluşlar tarafından yakından takip edilerek gerekli önlemler alınmaktadır.

Tüm kullanıcılar kart güvenliğiyle ilgili her türlü güncel bilgiye www.bilgiguvende.com adresinden her zaman ulaşabilmektedir."

Türkiye'de 463 bin 378 adet banka ve kredi kartı bilgisinin çalındığı iddia edilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.