Dolar 32,5758
%0.09
Euro 34,9013
%0.1
Altın 2.438,420
%0.34
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bisiklet devriminde ikinci perde: Metrodan sonra otobüse

Bisiklet devriminde ikinci perde: Metrodan sonra otobüse

EUROVELO hedefine emin adımlarla koşan İzmir adım adım bisiklet kenti oluyor. Metro, İZBAN ve deniz otobüslerinin ardından, Kasım ayından itibaren kent içi toplu taşımada faaliyet gösteren ESHOT otobüslerine de bisikletle binilebilecek. Bisiklet devriminde ikinci perde

  • Ege Postası
  • 05.05.2016 - 10:23

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kent genelindeki bisiklet yollarının yaygınlaştırılması ve kiralık bisiklet hizmeti olarak da bilinen BİSİM'in geliştirilmesi için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi yine örnek bir çalışmanın altına imza atmaya hazırlanıyor.  

Kent genelinde bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve çevreyi korumak amacıyla Avrupa Birliği’nin FLOW Projesi’ne dahil olan ve uluslararası bisiklet rotası EUROVELO için yarışan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden kentteki bisiklet severleri sevindirecek bir haber geldi. Bisiklet kullanan vatandaşların toplu ulaşım araçlarından daha rahat faydalanabilmesi için yeni bir proje daha hayata geçirilecek.

İSTEYEN OTOBÜSE BİSİKLETİYLE BİNECEK

Önceki yıllarda metro ve İZBAN'ın kapılarını bisiklet kullanıcılarına açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir süredir hazırlıkları süren otobüslerde bisiklet projesi için de son aşamaya geldi. 26 Mayıs tarihinde hizmet alımı gerçekleştirecek olan Büyükşehir Belediyesi, toplam 5 ay içerisinde bisikletli vatandaşları da toplu ulaşıma katacak. ESHOT tarafından yürütülen çalışma kapsamında 60 adet solo otobüse bisiklet taşıma aparatı takılacak. Aynı anda iki bisiklet taşıma kapasitesine sahip aparatlar sayesinde işine ya da geziye giden İzmirliler belediye otobüslerine bisikletleriyle binebilecek.

UYGULAMA KASIM AYINDA BAŞLIYOR

Belediye otobüslerinin önüne takılacak, kolayca açılıp kapanabilir tipteki sistem sayesinde Avrupa ülkelerinde yaygın olarak kullanılan model İzmir'de de kullanılmaya başlayacak. Bisiklet kullanan vatandaşların görüş, öneri ve istekleri dikkate alınarak belediye bünyesinde kurulan inceleme heyetinin detaylı çalışması kapsamında hazırlanan proje Kasım ayından itibaren kent genelindeki otobüslerde kullanılmaya başlanacak ve ilerleyen süreçte kademe kademe yaygınlaşacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.