Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bir yangın da Aliağa'da çıktı!

Bir yangın da Aliağa'da çıktı!

İzmir'in Aliağa ilçesindeki Petkim'e yakın otluk alanda çıkan yangın, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda kontrol altına alındı.

  • Ege Postası
  • 30.07.2020 - 17:30

Aliağa ilçesindeki Petkim'e yakın otluk alanda, bugün saat 16.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye giden itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışma başlattı.

Yangına 1 helikopter, 7 arazöz, 2 ilk müdahale aracı, 1 dozer ve 45 söndürme işçisi ile müdahale edildi.

Yangın, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 100 dönümlük alanın zarar gördüğü belirtildi.

Ekiplerin çok sayıda arazözle müdahale ettiği yangın, takviye ekiplerinin de gelmesiyle beraber kontrol altına alınarak bölgede soğutma çalışmalarına geçildi.

SOCAR TÜRKİYE'DEN YANGINLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Yangın ile ilgili SOCAR’dan yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İzmir Orman İşletme Müdürlüğü Aliağa Orman İşletme Şefliği’ne bağlı ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmıştır. SOCAR Türkiye’nin iştiraklerinin yer aldığı sahanın dışında meydana gelen yangınla ilgili saat 16.00 civarında gelen bilgi üzerine grup bünyemizde bulunan itfaiye ekipleri hızla devreye girerek yangına 10 dakika içinde ilk müdahaleyi yapmıştır. Bu arada Orman Bakanlığı İl ve İlçe Genel Müdürlükleri ile irtibata geçilirken İzmir Aliağa’daki diğer itfaiye ekipleriyle çevre tesislerden gelen destekle karadan, Orman İl Müdürlüğü’nün yangın söndürme helikopterinin ise havadan müdahalesi devam etmekte olup, yangın kısmi olarak kontrol altına alınmıştır. Bölgemizde yaşanan yangınla ilgili derin bir üzüntü yaşadığımızı bildirir grup olarak yangının kontrol altına alınması için tüm gücümüzle her türlü desteği verdiğimizi belirtiriz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.