Dolar 32,5715
%0.3
Euro 34,7492
%0.05
Altın 2.493,560
%0.37
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bir ölümden kaçış öyküsü

Bir ölümden kaçış öyküsü

İzmir’de eşinden şiddet gören A.B. isimli kadın, internet üzerinden bulduğu İzmir Barosu’nun numarasıyla ölümden döndü. Nöbetçi avukatın yardımıyla genç kadına koruma verildi ve başka bir kente gönderilerek kocası hakkında suç duyurusunda bulunuldu. İzmir Barosu’nun nöbetçi avukatı yardım etti...

  • Ege Postası
  • 16.08.2019 - 10:57

Evli ve bir çocuk annesi A.B., eşi tarafından yine şiddete uğradı. Defalarca dayak atarak vücudunda morluklar oluşturan koca bu kez üzerini yakmakla tehdit etti. Kocanın işkencesi 1 saat boyunca sürdü. Eşinin şiddetine dayanamayan çaresiz kadın, eşi uyurken evden gizlice kaçtı. Gidecek yeri olmayan mağdur kadın; eşinin kendisini bulacağını ve öldüreceğini düşünerek İzmir Adliyesi’ne gitti.

Savcının gelmesini beklerken internetten İzmir Barosu Nöbetçi Yönetim Kurulu numarasını bularak nöbetçi avukatla görüştü, yardım istedi. Birimde görevli avukat hemen taksiyle kadının baroya gelmesini sağladı. Başka bir ile gönderilen kadına avukatlar, koruma kararı aldırarak şiddet uygulayan koca hakkında suç duyurusunda bulundu.

İzmir Barosu Genel Sekreteri avukat Perihan Çağrışım Kayadelen de nöbetçi avukat sayesinde genç kadının hayatının kurtulduğunu anlattı. Baronun 24 saat telefonlarının açık olduğunu belirten Kayadelen, “Baromuz kadın, çocuk demeden her mağdurun yanındadır. Her türlü hukuki desteği vermeye hazır” dedi. (Cumhuriyet/ Mehmet İnmez)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.