Dolar 32,5869
%0.35
Euro 34,7287
%-0.01
Altın 2.498,520
%0.56
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bir imar krizi de Uzundere'de

Bir imar krizi de Uzundere'de

Mavişehir'de toplam 115 dönümlük arazide çıkan imar tartışmasının ardından bir kriz de Uzundere'de patlak verdi. Karabağlar'da hazineye ait 87 hektarlık alanın TOKİ'ye devrine karşı çıkan ve 29 ayrı dava açılan tahsis kararına karşı bölge halkı isyan etti. 29 ayrı dava açıldı, bölge halkı isyan etti

  • Ege Postası
  • 20.07.2017 - 15:14

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Uzundere'de TOKİ'ye devredilen hazine arazisi İzmir'de yeni bir krizin de habercisi oldu. Yapılan işlemin iptali için mahkemenin yolunu tutan vatandaşlar ve Karabağlar Kent Konseyi yaptıkları eylemle hem gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirdi, hem de tepkisini dile getirdi.

HER ŞEY BİR GECEDE UÇTU: NE CEMEVİ KALDI, NE BELEDİYE ARAZİSİ!

Karabağlar'ın Uzundere Mahallesi bölgesinde kalan ve hazineye ait 87 hektarlık alan Nisan ayı içerisinde bedelsiz bir şekilde Başbakanlık Toplu Konut ve İdaresi'ne (TOKİ) devredildi. Toplamda 37 parselden oluşan alanın içerisinde bölge halkının 20 yıldır ikamet ettiği 30'dan fazla konut, Uzundere Cemevi'nin bahçesi ve aralarında hayvan bakım merkezinin de olduğu Karabağlar Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait hizmet alanları da bulunuyor. Karabağlar Belediyesi'nin işlemin yeniden gözden geçirilmesi talebine Milli Emlak Dairesi tarafından yanıt verilmedi, kriz artarak büyüdü. TOKİ belediyeye ilettiği resmi yazıda bu alanda yeni TOKİ konutları inşa edeceğini iletti. Karabağlar Belediyesi gelişmelerin ardından, mevcut hizmet alanları ile konutlar açısından olumsuz bulduğu bu yanıt karşısında devir işlemini yargıya taşıdı. Buna göre, açılan 29 ayrı dava kapsamında işlemin iptali istendi.

BELEDİYELER HİÇE SAYILDI!

Karabağlar Kent Konseyi TOKİ'ye devredilen alanla ilgili öğlen saatlerinde eylem yaparak vatandaşlarla birlikte tepkisini dile getirdi. Uzundere Cemevi'nin bahçesinde toplanan bölge halkı, hukuka aykırı bir şekilde gerçekleşen devir işleminin iptali ile belediyeye ait hizmet alanlarının korunarak düzenlenmesini ve geriye kalan 70 hektarlık alanın da Demokrasi Üniversitesi'ne kampüs alanı olarak devredilmesi istedi.

"KUPON ARAZİ İSTEMİYORUZ"

Yaşanan bu gelişmelere tepki gösteren Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Nazik Işık, yaptıkları eylemde şu açıklamada bulundu: "Karabağlar’ın yeni TOKİ alanlarına ihtiyacı yoktur. İlçemizin ikamet alanlarının yaklaşık üçte biri kentsel dönüşüm alanıdır. 30 kadar mahallemizde imar planları yenilenmektedir. Bu çalışmalar zaten yeterli konut alanı üretmektedir. TOKİ’nin yaratacağı rantın ışıltısı gözlerini karartmış olmalı ki, halkın toprağından koparılmasının acısını hissetmediler, duymadılar. Şimdi soruyoruz, bu işlemi yapan idareciler halkına, insanına bu kadar mı uzaktır'"

CEMEVİ'NİN DEVRİNE SERT TEPKİ

Işık, Uzundere Cemevi'nin bahçesinin de TOKİ'ye devredilmesine tepki gösterdi ve sözlerine şöyleson verdi: "İbadet edenleri, huzur bulanları hiçe sayarak, onlara ve onların temsilcisi vakfa ve projeyi hazırlayan Karabağlar Belediyesi’ne hiçbir şey sormadan, herhangi bir uzlaşma teklif edilmeden yapılmıştır. Yapılan inanç özgürlüğü açısından bir ayrımcılıktır. Bunda ısrar edilmemesini istiyor, adaletin hepimize saygı göstermekle gerçekleşeceğini biliyor, istiyoruz. Bu alan içinde Büyükşehir ve Karabağlar Belediyelerine ait hizmet alanları var. Örneğin İlçemizin tek hayvan bakım merkezi bu alanın içinde. Karabağlar’da 50 binden fazla sokak hayvanının yaşadığını tahmin edilmekte. Bu hayvanlarının hastalıklarının tedavi edildiği, aşılanıp kısırlaştırıldıkları, bakımlarının yapıldığı bu hizmet merkezi için mevcut tesis bile yetmiyor. Biz hizmet alanının genişlemesini beklerken, 87 hektarı TOKİ’ye bedelsiz devredenler belediyelerin hizmet alanlarını korumayı, belediyelerle bu açıdan bir işbirliğine gitmeyi de düşünmemişlerdir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.