Dolar 32,3859
%0.21
Euro 35,0259
%-0.11
Altın 2.324,450
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bir CD buldu, hayatı karardı...

Bir CD buldu, hayatı karardı...

Emekli Hava Kurmay Albay Cengiz Köylü'nün hayatı 2007 yılında eline ulaşan bir CD ile değişti...

  • Ege Postası
  • 28.07.2016 - 13:17

İddiaya göre O CD'nin içinde FETÖ yapılanmasına dair şemalar vardı... CD'yi Genelkurmay Başkanlığı'na ulaştırmaya çalıştı ancak CD'yi bir daha gören olmadı... Ardından “Karargâh Evleri’nin Askeri Sorumlusu" olduğu iddiasıyla tutuklandı... 6 yıla yakın cezaevinde kaldıktan sonra beraat eden Emekli Albay Köylü yaşadıklarını anlattı.

Köylü, "Yüzlerce evrağın içerisinden biz bir kısmını inceledik. Baktığımızda örgütün şeması, üyelerinin isim listesi ve örgütün çalışma talimatı dahi vardı. Bu CD'nin akıbetini biz anlayamadık. Ne oldu. Örgütün elemanları öyle bir CD'nin geldiğini, nereden geldiğini, nasıl geldiğini, nasıl bulunduğunu tespit ediyor. Hırsız evin içerisinde hiçbir şeyi saklayamıyorsunuz. Ve bizim başımıza gelmeyen kalmıyor" dedi.

Cengiz Köylü, CD sonrası Karargah Evleri'nin askeri sorumlusu olduğu iddiasıyla 2009 yılında gözaltına alındı. Ergenekon ve Balyoz davalarında da tutuklu yargılandı.

NTV'nin haberine göre Köylü, "Yarbayımın odasına giriyorlar. Bilgisayarını açıyorlar. Karargah Evleri diye MİT'in gizli yazısını yerleştiriyorlar. İhbar mektuplarıyla bizi ihbar ediyorlar. Ergenekon'dan 7 Ocak'ta tutuklandım. Bakınız daha yeni Yargıtay bozdu bunu; hala beraat etmiş değilim Ergenekon'dan. Bu dosyanın içine bu CD hiç girmedi, hep sakladılar. Yok ettiler ortadan. Birçok gerçekleri mahkeme de örtmeye çalıştı.

Köylü, "O CD daha önce incelense ne olurdu'" sorusuna şöyle yanıt verdi:

Ben yüzde 10'unu biliyorum. Yüzde 90'ında kim bilir neler vardı. Yüzde 10'u muazzam, sayfalar dolusu. O zaman bu CD incelenseydi belki de örgütün gerçek niyeti ortaya çıkarılacaktı.

Yaklaşık 6 yıl cezaevinde kalan Köylü Balyoz'dan beraat etti. Hala sanığı olduğu Ergenekon davası ise yeniden görülecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.