Dolar 32,5557
%0.03
Euro 34,8752
%0.03
Altın 2.432,640
%0.1
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bilim Kurulu Üyesi salgının bitişi için tarih verdi!

Bilim Kurulu Üyesi salgının bitişi için tarih verdi!

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara,"15 Haziran'da çok ciddi rahatlama bekliyorum. Türkiye'nin almış olduğu önemler çok önemli, ilaçlarla ciddi bir başarımız var. Kaybımız var bu can yakıcı bir durum fakat dünya sıralamasında iyi yerdeyiz." diyerek kurallara uyulursa salgının Ağustos ayında bitebileceğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 03.06.2020 - 10:43

Koronavirüs salgının kontrol altına alınmasıyla başlayan normalleşme takvimi çerçevesinde tedbirlerin gevşetilmesine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Kara,"15 Haziran'da çok ciddi rahatlama bekliyorum. Türkiye'nin almış olduğu önemler çok önemli, ilaçlarla ciddi bir başarımız var. Kaybımız var bu can yakıcı bir durum fakat dünya sıralamasında iyi yerdeyiz. Bir can kaybını ve bir vakayı başarısızlık olarak değerlendirmeyiz. Seyahatlerimizde kurallara uymalı ve çok dikkat etmeliyiz" diye konuştu.

"SOSYAL MESAFE EN AZ 1,5 METRE OLMALI"

Sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Kara "Sosyal mesafe en az 1.5 metre olmalı. Bir insanla karşılıklı konuşurken aramızdaki 60 cm olmalı" dedi.

Kara, yaptığı açıklamada da kurallara uyulursa Ağustos'ta koronavirüsün bitebileceğini söyledi. Kara, 2 yaşın altındaki çocuklarda maske kullanılmaması konusunda uyardı. Kara maske yerine bu çocuklara yüz koruyucu siperlik kullanılması gerektiğini söyledi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.