Dolar 32,5381
%0.16
Euro 34,9197
%-0.15
Altın 2.436,800
%0.02
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bilgi'den Ulupınar'a belgeli yanıt: 'Siyasete yalanla başladı...'

Bilgi'den Ulupınar'a belgeli yanıt: 'Siyasete yalanla başladı...'

İyi Parti İzmir il başkanı Yıldırım Ulupınar’ın ‘AK Parti’ye hiç üye olmadım’ yalanını Ak Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi ortaya çıkardı. Yerel bir gazetede yayınlanan röportajında kullandığı “Asla Ak Parti veya başka bir partiye üye olmadım. DYP’den istifa edip İyi Parti’ye geçtim” ifadelerini belgeleriyle yalanlandı. Ulupınar’ın 2014 ile 2017 yılları arasında Ak Parti’de üye kaydı olduğu ortaya çıktı.

  • Ege Postası
  • 28.12.2017 - 10:49

Geçtiğimiz hafta İzmir’de yayın yapan yerel bir gazeteye demeç veren İyi Parti İzmir il başkanı Yıldırım Ulupınar “30 yılı aşkın devam eden siyasi hayatımı DYP’de geçirdim. Asla AKP veya başka bir partinin üyesi olmadım. AKP’ye sadece şu anki başbakan Binali Yıldırım’ın belediye başkanı olması için destek verdim. Sadece 4 aylık süreçte destek verdim. İstifamı dahi DYP’den vererek İyi Parti’yi kurduk” ifadelerini kullandı.

Asla AK Parti veya başka bir partinin üyesi olmadım, DYP’den istifa ederek İyi Parti’yi kurduk diyen Ulupınar’ı Aslan Bilgi belgeleriyle yalanladı. Ak Parti ilçe başkanı Bilgi, Ulupınar’ın 2014 yılında üye olduğu, 2017 yılında da üyeliğinin iptali için noter yazısı gönderdiğini ve yönetim kurulu kararıyla üyeliğinin düşürüldüğünü belgeleriyle kamuoyuna açıkladı.

ÜYELİK ROZETİNİ BİNALİ YILDIRIM TAKTI

Bilgi, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, “Ulupınar bir gazeteye verdiği beyanatta Ak Parti veya başka bir partiye asla olmadım demiş. Bu apaçık yalan bir açıklamadır. Ulupınar 2014 ocak ayında Ak Parti Narlıdere ilçe teşkilatımıza üye olmuştur. Üyelik rozetini de bizzat Binali Yıldırım takmıştır. 2017 yılına kadar da üyemiz olarak devam etmiştir. 25 Eylül 2017’de noter aracılığıyla üyelik iptali için ilçemize başvurdu. Bizde 3 Ekimde gerçekleştirdiğimiz yönetim kurulu toplantısıyla üyeliğini düşürdük. DYP’den değil Ak Parti’den istifa ederek İyi Parti’ye geçmiştir.”

SİYASETE YALANLA BAŞLADI, YALANLA DEVAM EDER

Bilgi, İyi Parti’ye olan eleştirilerine şu şekilde devam etti, “Bizim bu ülkede siyaset yapan herkese saygımız var. Yeni kurulmuş bir parti olsun, eski bir parti olsun herkesin siyaset hakkına saygı duyarız. Ak Parti’li olarak yıllarca Recep Tayyip Erdoğan’ı örnek alarak dürüst bir şekilde siyaset yapıyoruz. Ak Parti 2002 yılından bu yana çizgisinden hiçbir zaman sapmadı. Dürüst siyasetle başladı, o şekilde devam ediyor. Ancak İyi Parti’deki siyasetçileri zaten biliyoruz. İzmir il başkanının daha ilk günden yalanları ortaya çıkmaya başladı. Bir siyasi parti nasıl başlarsa öyle gider. Bunlar yalanla siyasete başladılar, yalanla sürdürmeye devam edecekler. Bu millet zamanında çok yalancı siyasetçi gördü. Hiçbirine de prim vermedi. Bunlara da vermeyecektir.”

PARTİMİZDEN İSTİFA ETTİĞİ İÇİN KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Ulupınar’ın kendi çizgisine göre bir parti seçtiğini belirten Bilgi, “Yıldırım Ulupınar gibi yalan-yanlış siyaset yapan bir insanın Ak Parti gibi temiz siyaseti kendine ilke edinen bir partide uzun süre kalması zaten mümkün değildi. Bu yüzden partimize zararı dokunmadan istifa edip gittiği için kendisine teşekkür ediyorum. Şimdi kendisine göre siyaset yapabileceği ‘iyi’ bir yere gitti” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.