Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bildiri polemiği: Kocabıyık özür diledi

Bildiri polemiği: Kocabıyık özür diledi

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, sosyal medya üzerinden İzmirli akademisyen Tanju Tosun'u Barış İçin Akademisyenler Bildirisi'ne imza attığını iddia ederek eleştirdi. Tosun'dan bildiriye imza atmadığına yönelik jet açıklama geldi. Kocabıyık daha sonra Tosun'dan özür diledi. AK Partili vekil ve akademisyen arasında bildiri polemiği

  • Ege Postası
  • 20.02.2017 - 10:36

EGE POSTASI - Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi, siyaset ve sosyal bilimler uzmanı olan Prof. Dr. Tanju Tosun, CNN Türk'te Gündem Özel programının canlı yayın konuğu oldu. 

Tosun, programda referandum sürecine yönelik görüşlerini paylaştı. 

Tosun'un programdaki açıklamalarına AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık sosyal medyadan tepki gösterdi. Kocabıyık, Tosun'un Barış İçin Akademisyenler Bildirisi'ne imza attığını öne sürdü.

Kocabıyık Twitter'dan şu ifadeleri kullandı;

"Tiksindirici bir durum: Hain akademisyenler bildirisine imza atan akademisyen Tanju Tosun CNN'de algı operasyonu yapıyor. Ve tabi karşısında sağlam adamlar olunca rezil oluyor. Yazık bilim ne hale düşürülüyor.  Biz yıllarca TV'lerde siyasi analiz yaptık. Hayatımda bir kez bile künyesiz bir araştırma üzerinden görüş belirtmedim. Rezalet bu. Salih hoca ve Nedret bey kibar adamlar.  O sözde Profesörü isteseler rezil edebilirlerdi. O tosun profesörün bir yalanı daha...AK Parti daha kampanyasını açıklamadı. Sen nereden biliyorsun negatif kampanya yaptığını'Ben AK Parti'nin kampanya ekibiyle çalışma yürüttüm. Negatif kampanya iddiası yalan!"

TOSUN'DAN JET YANIT

Kocabıyık'ın sosyal medya üzerinden kendisini hedef alan açıklamaları sonrası Tosun'dan yanıt geldi. Tosun Ege Postası'na yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"2013 yılında AK Parti'nin demokratik açılım projesine,  barış sürecini destekleyen hamlesine o dönemde ciddi anlamda meselenin çözümüne yönelik çeşitli tarafların çabaları vardı. O çabalara destek için bildiri yayımlanmıştı. Demokratik Açılım Bildirisi'ne imza attım. Sayın vekilin dile getirdiği 2016 Ocak bildirisine imza atmadım.  İki bildiri karşı karşı getirilsin son bildiride imzam yok bu net şekilde görülür. Olayın kökeni şudur; Üniversiteler ciddi anlamda cadı kazanı. İnsanlar birbirlerini çekemiyor. Bilgi kirliliği yaratılıyor. Ocak 2016'da bildiri yayınlandıktan sonra eşim Gülgün Tosun'la (Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim görevlisi)  yurt dışına çıkmakta olduğumuz sırada Ülkü Ocaklarına ait  bir sitede bildiriye imza atanları kınayan bir metin gördük. Bizim adımızı da o yazıya eklemişler. Durumu aktardık. Adımı kaldırdılar ve tekzip ettiler. Star gazetesi de bizim adımızı kullanarak "Ege'den bildiriye imza atanlar" diye bir haber yaptı. Hüseyin Bey derinlemesine baksaydı en azından isim listesine baksaydı o bildiriye imza atmadığımızı görürdü. 2013'teki açılımı destekleyen bildiriye imza attık ama bilgi kirliliği yaratılıyor.

NEGATİF KAMPANYA SEÇİM STRATEJİSİDİR

Negatif kampanya konusuna gelirsek. Bu ifade siyasal iletişim literatüründe seçim stratejisidir. Burada amaç kendi savunduğunuz görüşleri rakibe karşı üstün kılmak amacıyla negatif bir takım cümleler kullanarak negatif bilgi önermeler üzerinden kampanyayı yürütmektir. Kendinizi kampanya stratejisine göre konumlandırmaktır. Ben programda 'AK Parti'nin de CHP'nin de kampanyasında negatif strateji vardır. Bu negatif kampanya hedeflere ulaşmak için kullanılan stratejidir' dedim.  Buradan hareketle sadece negatif kampanya yapıyorlar diyemeyiz. AK Parti kampanya stratejisinde sistemin yararlarını istikrar güven önermelerini kullanıyor. Negatif strateji de kampanyanın içindedir ve bir seçim kampanyasında negatif stratejiye de yer vermenin kazanımlar getirildiği akademik olarak da bilinmektedir. Ciddi yanlış anlaşılma var. Ciddi anlamda hakarette söz konusu. Hüseyin bey sadece metne baksaydı, negatif kampanyayı bilseydi anlardı. Lütfen o bildiriye baksın. Milletvekillerinin topluma örnek olması adına bilgiye ulaştıktan sonra insanları yargılasınlar. Bizim aleyhimizde zamanında yapılan haberi derinlemesine bakmadan şahsımı hedef almış." 

KOCABIYIK ÖZÜR DİLEDİ
Kocabıyık, Tosun'un açıklamaları sonrası sosyal medyadan yeniden açıklama yaptı. Kocabıyık, Tosun'dan özür diledi. Kocabıyık, "  Görüşlerini eleştirdiğim Prof.Tanju Tosun'un o mahut akademisyenler bildirisine imza attığı basında yer almıştı. Ancak Bunun gerçek olmadığını şimdi öğrendim. Prof. Dr. Tanju Tosun'dan özür dilerim.Dün gece yaptığım araştırma yorumuna dair eleştirilerim ise geçerlidir" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.