Dolar 32,5383
%0.16
Euro 34,9025
%-0.2
Altın 2.437,320
%0.05
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bilal Doğan'dan Karabağlar çıkışı

Bilal Doğan'dan Karabağlar çıkışı

Karabağlar Belediyesi’nin gelecek yıla ait performans programıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, ilçenin bir yıl daha kaybettiğine değinerek, “2019 yılında Karabağlar AK Parti belediyeciliği ile tanışacak” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.10.2018 - 10:05

İlçe belediyesinin gelecek yılki yatırımlarına yön verecek performans programı hakkında eleştirilerde bulunan AK Parti’li Doğan, İzmir’in en büyük ve çarpık kentleşme nedeniyle en sorunlu ilçelerinden bir tanesi olan Karabağlar’da yönetime talip olduklarını açıkladı. 2019 yılının Karabağlar için kayıp yıl olduğuna değinen ve belediye yönetimine “Vizyonsuz”, “Başarısız” benzetmesinde bulunan Doğan, açıklamasında hem Karabağlar’a hem de İzmir kentine yön verecek birçok proje ile yatırımın da havada kalacağını vurguladı.

BÜTÇE BORÇLA BİLE DENKLEŞTİRİLEMEDİ

Karabağlar Belediyesi’nin hazırladığı ve ilçeye yol haritası olacak 2019 yılı performans programı ile sınıfta kaldığını belirten AK Parti’li Bilal Doğan, “Ne yazık ki kurulduğu günden bu yana hemşerilerimizin isteklerini görmezden gelen ve kentini tanımayan vasat yönetim anlayışı nedeniyle geriye giden Karabağlar ilçesini 2019 senesinde de zor günler beklemektedir. Bırakın ilçeye yatırım yapmayı, vizyonsuz yönetim anlayışı ve etkin kullanılamayan bütçesiyle, üzülerek görüyoruz ki Karabağlar 2019’da da yerinde saymaya devam edecektir. İlçenin kıt kaynaklarını hor kullanan, kendi kentinin ihtiyaçlarını bilmeyen, kredi çekip maaş ödeyen, borç parayla Nasreddin Hoca heykeli diken, halkın parasını Uzundere’de dağa taşa gömen, iflasın eşiğine gelen belediye şirketleri için İller Bankası’ndan kredi isteyen CHP’li vizyon yoksunu yönetim anlayışı, bu haliyle ilçeye nasıl hizmet götürecekti? 2019 senesi için belirlediği 333 milyon liralık harcamanın yarıdan fazlasını personel giderleri, şirket zararlarının kapatılması, cari giderler ve tüketim harcamalarına ayıran ilçe belediyesi Karabağlar’ın ulaşım, yol, altyapı, sosyo-ekonomik ihtiyaçlar, planlı kentleşme gibi sıkıntıların çözümü için yine kaynak sıkıntısı yaşayacaktır. İlçemiz için kayda değer, elle tutulur tek bir somut projenin dahi yer almadığı performans programında idarenin düştüğü bu içler acısı hali rakamlar da adeta bize ispatlar niteliktedir. Gelir gider dengesinin sağlanamadığı açık veren bu mali yapıda tespit ettiğimiz en büyük eksiklik, Karabağlar Belediyesi’nin tek başına kendi ayakları üstünde duramadığı ve yine borç paraya muhtaç olduğu gerçeğidir. Yaptığı tek iş çöp toplamak ve rutin temizlik hizmetleri olan Karabağlar Belediyesi’nin mali yapısı gelecek sene de alınması planlanan 25 milyon liralık kredi ve satılması planlanan taşınmazlardan elde edilecek 5 milyon liralık kaynağa karşın denkleştirilememektedir. Mal satıp, borç alarak ayakta durmaya çalışan ilçe belediyesinin yaşadığı imkansızlıklar bununla da sınırlı kalmazken, idarenin kendi işi olan 15 milyon liralık hizmetler için de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden destek talep edilmektedir. Ancak ne yazık ki tüm bu gerçeklere karşın, belediyenin gelirleri yine doğru hizmetlerde kullanılamamaktadır. Belediyenin parası, halkın vergileri böyle çar çur edilirken, Karabağlar’da hizmet beklemek hayal olacaktır” dedi.

“KÖTÜ GİDİŞE DUR DİYECEĞİZ”

Doğan sözlerinin devamında kamu kaynaklarının etkin ve dengeli kullanılmadığını vurgulayarak açıklamasında şu tespitlere yer verdi: “Özellikle basında ve medyada yaptığı işlerden ve ilçemizin ihtiyacı olan hizmetlerden çok getirdiği şarkıcı türkücü ile düzenlediği konserlerle gündeme gelen Karabağlar Belediyesi gelecek yıl bu konser, şenlik, festival, seminer, panel, gezi ve kurs adı altındaki toplam 257 faaliyete 1 milyon 550 bin lira daha harcayacaktır. İlçemizi kültür sanat merkezi haline getirmeyi hedefleyen Karabağlar Belediyesi’nde ilgili birimlerin bütçesi için ayrılan harcamalar toplamı ise 34 milyon 52 bin lirayı bulacaktır. Yani yine taş üstüne taş koyulmayacak, Karabağlar halkının kaynakları yine vur patlasın çal oynasın dediğimiz günü birlik etkinliklere gidecektir. Demek ki ilçemizin ihtiyacı olan birçok önemli yatırım da kaynaklar etkin ve doğru şekilde kullanılamadığından ötürü yine lafta kalacaktır. İlçenin ihtiyaçlarına yabancı, kenti yönetmeyi bilmeyen, vatandaşını görmezden gelen yönetim anlayışını bu yıl bir kez daha görüyoruz. İdarenin performans programı adeta iflas beyanıdır. Somut bir örnek vermek gerekirse, belediye ilçedeki çeşitli alanlarda heykel yapımı için 90 bin liralık kaynak belirlerken, dar gelirli ve yardıma muhtaç aile sayısının zirve yaptığı Karabağlar’da engelli ve ihtiyaç sahiplerine sadece 60 bin liralık maddi malzeme desteği sağlayacaktır. 2019 yılındaki seçimler öncesinde tanıtım, reklam ve benzeri işlere ayrılacak bütçe için kesenin ağzını açan ve harcamaları katlanan belediyenin sosyal yardımlar konusunda sınıfta kaldığı ve ayırdığı bütçe ile hizmetlerde de kesintiye gittiği görülmektedir. Görüldüğü üzere, Karabağlar layık olduğu hizmetleri alamamakta, ilçenin kritik öneme sahip bir çok öncelikli yatırımı da havada kalmaktadır. Biz Karabağlar’ın önceliklerini, eksiklerini ve çözüm yollarını biliyoruz, ilçeyi hak ettiği yere getirecek bilgi, beceri ve vizyona sahibiz. AK Parti olarak Karabağlar’ı yönetmeye ve kalkındırmaya talibiz. Umarız halkımızın da desteği ile Mart 2019’da Karabağlar’ı kötü kaderinden kurtaracağız ve belediyenin bu kötü gidişine de dur diyeceğiz. Artık Karabağlar’ın AK Belediyecilik ile tanışma vakti gelmiştir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.