Dolar 32,5493
%0.01
Euro 34,8483
%-0.05
Altın 2.428,630
%-0.06
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Beypazarı Türkiye'nin termal turizm merkezi oluyor

Beypazarı Türkiye'nin termal turizm merkezi oluyor

Termal kaynakları, 600 yıllık çarşısı, tarihi konakları ve doğal güzellikleriyle bir sayfiye yeri olan Beypazarı; sağlık ve tatil turizminin başkenti olmaya hazırlanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2009 seçimlerinden önce açıkladığı...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 11:38
Termal kaynakları, 600 yıllık çarşısı, tarihi konakları ve doğal güzellikleriyle bir sayfiye yeri olan Beypazarı; sağlık ve tatil turizminin başkenti olmaya hazırlanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2009 seçimlerinden önce açıkladığı "Beypazarı'nı Türkiye'nin termal turizm merkezi yapacağız" sözü yerine getiriliyor. Bölgede hızla yükselen termal tesislerin sayısı artarken, bölgeye en büyük yatırımı yapan Akropol Termal Turizm yıl sonunda ilk devre mülkleri teslim etmeye başlayacak. Beypazarı havzasında 2007 yılında sıcak su araması yapan firma geçtiğimiz yıl yapılan ihalelerle birlikte toplam 140 milyon metre karelik alanda su işletme ruhsatına sahip. İnşaat alanı olarak 1 milyon 350 bin metre karelik alan üzerinde toplam 1 milyar liralık yatırım yapmayı planlayan Akropol Termal Otel ve devre mülklerinde 7 etabın tamamı bittiğinde aynı anda 40 bin kişi konaklayabilecek. Bu rakam Türkiye ve Avrupa'da bir ilk olacak. İlk etabı 2014 başında tamamlanacak olan tesislerin tamamı bittiğinde 5 yıldızlı otel, 2 bin adet villa, hastane, okul ve camiden oluşacak. Teslime hazırlanan binalarda ince işçilikler süratle devam ederken, 822 dairenin tünellerle bağlanacağı sosyal tesislerde eş zamanlı hizmet vermeye başlayacak. Toplam daire sayısı 1453 devre mülk sayısı ise 36 bin olacak.

600 yıllık Osmanlı beldesi olan Beypazarı bundan böyle sadece ürettiği havuç ve tarihi evleri, İnözü Vadisi ile değil termal tesisleriyle de kendini gösterecek. Bölgede yapımı devam eden termal tesislerin en büyüğünü ise Nom İnşaat'ın yaptığı Akropol Mega Kent'ten bu güne kadar 11 bin devre mülk satışı yapılmış.

TERMAL VE DENİZ TURİZMİ BİRLİKTE YAPILACAK

İçerisinde 36 bin adet devre mülk, Beypazarı mimarisine de sadık kalınarak inşa edilecek özel yüzme havuzlu ultra-lüx villalar, hastane, rehabilitasyon merkezi, cami, fizyoterapist eğitim okulu olacak. Ayrıca 110 dönüm üzerine kurulacak olan Avrupa'nın en büyük Aqua Parkı ve su oyunları merkezi, futbol, voleybol ve basket sahaları, tenis kortları, mini hayvanat bahçesi ve binicilik kulübü ile özellikle çocuklar için özel alanlar oluşturulacak. Sağılık için gelenler ise 50 bin metrekarelik sosyal tesisler içerisinde yer alacak Türk hamamı, Fin hamamı, sağlık üniteleri, sauna, termal havuzlar, çamur banyoları, bay, bayan ve karışık olmak üzere yüzme havuzları ile 15 günde kendilerini yenileme imkanı bulacak.

Akropol Mega Kent'in yönetim kurulu üyesi Fatih Kuru, sektörde 24 yıldır var olduklarını anlatırken, termal ve deniz turizmini devre tatil şeklinde birleştirecek projenin müjdesini veriyor. Termal su kadar deniz suyunun insan sağlığına faydalarını anlatan Kuru, " Antalya'da ailemizin işlettiği bir otelimiz var. Burası ile Beypazarı arasında kuracağımız köprü sayesinde her iki tatili tercih eden insanlarımıza devre mülk şeklinde yeni bir konsept hazırlığımız var. Beypazarı'nda ilk etapta 19 bin 200 devre mülkü 15'er günlük ve aralarında en az bir gün boşluk olacak şekilde ayarladık. İnsanlar 1+1'den başlayan imkanlardan 3+1'e, lüks villalara kadar her türlü imkanı bulacak. Burayı yaşayan mega bir tatil köyüne dönüştüreceğiz. " dedi.

KESİNTİSİZ SU KAYNAĞIMIZ VAR

Beypazarı'nın otantik mimarisinden esinlenerek inşa edilmekte olan Akropol , 1. etabın tamamlanmasına az bir zaman kala yine adına yakışır bir hamleyi gerçekleştirdi. Akropol, Ankara İl Özel İdaresi'nden Beypazarı ve çevre bölgelerini kapsayan toplam 140 milyon 270 bin metre kare alan üzerinde jeotermal kaynak su arama ruhsatını da alarak sağlık ve turizm alanındaki yatırımlarını rekor seviyeye ulaştırdı. Bin 453 daireden oluşacak 36 bin devre mülk inşa edeceklerini anlatan Fatih Kuru, güzergahın önemine vurgu yapıyor. Eski İpek yolu üzerine yer alan Beypazarı Esenboğa hava limanına 45 dakika, İstanbul'a ise 300 km mesafede bulunması Akropol'a olan ilgiyi de artırıyor. Perşembe, cumartesi ve pazar günleri Eskişehir, Konya, Ankara, Kırıkkale ve Çorum'dan ciddi ziyaretçi aldıklarını anlatan Yönetim kurulu Üyesi Fatih Kuru günlük turlarda ikramlar, Beypazarı turu ve devre mülk tanıtımının yapıldığını anlatırken, pazarlama ve satış birimininde kendileri tarafından yürütüldüğü bilgisini veriyor.

TERMAL SUYUN ÖZELLİKLERİ

3 ayrı kuyudan saniyede 100 litre su çıkartılan bölgede sıcaklık ise 55 derece. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı'nda Prof. Dr. Zeki Karagülle imzasını taşıyan analiz raporda şu bilgilere yer verildi: Ankara Beypazarı 1'nolu kuyu isimli sondajından 03.03.2010 tarihinde yapılan su örneği incelenmiştir.
Su hipertermal su özelliğinde olup toplam mineralizasyonu ile mineralli su niteliğindedir. Banyo kürlerinde Romatizmal hastalıklar, genel sağlık güçlendirme amaçlı her yaşta, ileri yaşlılıkta, strese karşı, aşırı kilo sorununa karşı dinç vücut ve sağlıklı organ fonksiyonları için koruyucu özelliği vardır. İçme kürlerinde ise beslenmede florür eksikliği, çocuk ve gençlerde diş çürüklerinin önlenmesi, üst batın organlarında fonksiyonel rahatsızlıklar, bağırsak bozuklukları(özellikle kabızlık), safra yolları ve pankreas uyarılması konusunda etkilidir. Sonuç olarak sondajdan alınan su termomineral sular gurubuna dahildir. Ayrıca sodyum, magnezyum, sülfatlı, florürlü ve silikatlı doğal özel balneolojik su niteliğindedir.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.