Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Beyaz Saray’dan İbrahim Kalın açıklaması

Beyaz Saray’dan İbrahim Kalın açıklaması

Amerika Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral Herbert Raymond McMaster, bugün İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın’la görüştü. Görüşmeye ilişkin art arda açıklamalar geldi.

  • Ege Postası
  • 11.02.2018 - 22:09

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral H.R. McMaster ile görüştü.

Görüşme sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada bölgesel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunulduğu ve terörizmle ortak mücadele yöntemlerinin geliştirilmesinin üzerinde durulduğu belirtildi.

Amerika’nın Sesinin haberine göre; yazılı açıklamada, “Görüşmede, Türkiye ve ABD'nin uzun vadeli stratejik ortaklık ilişkileri teyit edilmiş ve iki ülkenin öncelik ve hassasiyetleri ele alınmıştır. Görüşmede ayrıca, öteden beri müttefik olan Türkiye ve ABD arasındaki ilişkiler, ortak stratejik sınamalar ve bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur. Bu çerçevede, ikili ilişkileri olumsuz etkileyen konular detaylı bir biçimde ele alınmış ve terörizmin her çeşidiyle ortak mücadelenin geliştirilmesinin yolları araştırılmıştır” dendi.

BEYAZ SARAY’DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, terörle mücadeleyi genişletecek yöntem arayışlarının ele alındığı belirtildi.

Açıklamaya göre görüşmede, Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasında uzun süredir devam eden stratejik ortaklığa vurgu yapıldı. İki ülkenin önceliklerinin ve kaygılarının tartışıldığı belirtildi.

Müttefik olarak Türk-Amerikan ilişkileri, ortak stratejik güçlükler ve bölgesel gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Beyaz Saray’ın açıklamasında, Kalın ve McMaster’ın, iki ülke ilişkilerini etkileyen konuları ayrıntısıyla ele aldığı belirtildi. “Her türlü terörizme karşı ortak mücadeleyi genişletmenin yolları arandı” denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.