Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Beştepe'deki zirvenin ardından Soyer'den ilk açıklama: İyi sonuçlar doğuracaktır

Beştepe'deki zirvenin ardından Soyer'den ilk açıklama: İyi sonuçlar doğuracaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Büyükşehir Belediye Başkanı'nı dün Beştepe'deki zirvede ağırladı. Türkiye’nin özlem duyduğu buluşmanın ardından ilk açıklamayı bugün yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer , “Kamunun siyasi farklılıkları bir kenara bırakıp halka hizmet için ortak hareket etmesi iyi sonuçlar doğuracaktır" dedi. Beştepe'deki zirvenin ardından Soyer'den ilk açıklama

  • Ege Postası
  • 12.09.2019 - 15:12

EGEPOSTASI- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanları ile Beştepe’de bir araya geldi. Toplantı öncesi bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm hayırlı çalışmalarda belediye başkanlarının yanında olacağını söyledi. Erdoğan, "Ülkemizin birliğe, beraberliğe, kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde burada ortaya koyduğumuz fotoğrafı çok önemli görüyorum” diye konuştu.

'İYİ SONUÇLAR DOĞURACAKTIR'

Tüm Türkiye’nin merakla izlediği dünkü buluşmanın ardından sosyal medyadan bugün açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine 30 büyükşehir belediye başkanıyla birlikte kendisini dün Ankara'da ziyaret ettik. Kamunun siyasi farklılıkları bir kenara bırakıp halka hizmet için ortak hareket etmesi iyi sonuçlar doğuracaktır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan CHP’li belediye başkanlarının Beştepe’deki zirveden memnun ayrıldığı, kapalı oturumda başkanların tek tek söz alarak, sorun ve taleplerini dile getirdiği Erdoğan ve bakanların not aldığı ardından da bakanların tek tek sorun ve talepleri yanıtladığı öğrenildi. 

Toplantıda CHP’li başkanlar adına Ekrem İmamoğlu’nun altı maddelik taleplerini açıkladığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise yerel yönetim reformu için komisyon kurmayı önerdiği belirtildi. Komisyonda beş bakanın yanı sıra üye olarak Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Yılmaz Büyükerşen’in olmasını istediği aktarıldı.

Toplantıda ayrıca belediye sorunları dışında bir konunun gündeme gelmediği ifade edildi.

Toplantıya katılım sağlayan başkanların daha rahat iletişim kurmak için ortak WhatsApp grubu kurduğu öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.