Dolar 32,5688
%0.29
Euro 34,7538
%0.06
Altın 2.491,290
%0.27
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bestelerle barışa yolculuk

Bestelerle barışa yolculuk

İzmir'de müzik okulu sahibi Muharrem Dayanç, savaştan kaçan ve İzmir'e yerleşen Suriyeli ve Afgan ailelerin 8-14 yaşlarındaki çocuklarına gitar ve piyano çalmayı öğretti, 30 kişilik koro kurdu. Göçmen çocuklar, 26 Mart Pazar günü verecekleri konserde barış şarkılarıyla dünyaya mesaj verecek.  Aylan bebekten etkilenip koro kurdu

  • Ege Postası
  • 21.03.2017 - 09:34

Bodrum'da kıyıya vuran Aylan bebek ve İzmir'de bir esnafın şiddetine uğrayan Suriyeli Hasan Hantumani'nin görüntülerinden etkilenen müzik eğitmeni Muharrem Dayanç, çoğu Suriye ve Afganistan'dan gelerek İzmir'in Gültepe, Kadifekale ve Toros semtlerine yerleşen ailelerin 8-14 yaşlarındaki çocuklarından oluşar koro kurdu.

Kemeraltı'nda bir esnafın dövdüğü Suriyeli Hasan Hantumani'yi evinde buldu ona giter çalmayı öğretti. 30 kişilik koro ekim ayından bu yana her cumartesi çalışma yaptı. Çocuklara gitarın yanısıra piyano eğitimi de verildi. Müziğin en etkili silah olduğunu savunan Dayanç, çocukların kente entegrasyonunun geliştiğini söyledi. Sığınmacı çocuklar, 26 Mart Pazar günü Konak Atatürk Kültür Merkezi'nde Zülfü Livaneli'nin "Memik Oğlan" ve "Hiroşima" şarkılarının da aralarında bulunduğu 10 şarkı ile dünyaya barış mesajları verecek.

Koroda sığınmacıların fazla olduğu Hatay'dan da 10 çocuk yer alacak. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın da katılacağı konserde amaç, Hatay ve İzmir arasında barış köprüsü kurarak dünyaya bestelerle mesaj vermek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.