Dolar 32,3425
%0.28
Euro 35,1172
%-0.01
Altın 2.309,400
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergamalı sporculara 9 madalya

Bergamalı sporculara 9 madalya

Almanya'nın Böblingen kentinde yapılan ve 7 ülkenin katıldığı 15'inci Kardeş Şehir Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden Bergamalı sporcular ilk gün 9 madalya kazandı.

  • Ege Postası
  • 28.07.2017 - 16:12

Bergama'nın kardeş şehirleri Böblingen (Almanya), Pontoise (Fransa), Sittard-Geleen (Hollanda), Krems (Avusturya), Glenrothes (İskoçya) ve Alba'nın (İtalya) katılımıyla her üç yılda bir yapılan Kardeş Şehir Olimpiyatları'nın meşalesi 15'inci kez yakıldı. Olimpiyatlara giden Türk heyetinde CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Atlam ve 3 meclis üyesi de yer aldı. Böblingen'de yapılan olimpiyat törenleri takımların yürüyüşleri ile başladı. Ardından meydanda bir konuşma yapan Böblingen Belediye Başkanı Wolfgang Lützner olimpiyat ateşinin çocukları barış ve kardeşlikte birleştirdiğini söyleyerek tüm takımlara başarılar diledi. Konuşmanın ardından 7 ülke çocukları 'olimpiyat centilmenlik yemini' ettiler. Daha sonra olimpiyat bayrağı göklere çekildi ve meşale yakıldı. Açılış törenleri çeşitli müzik dinletileri ile sona erdi.

27 Temmuz tarihinde başlayan 15'inci Kardeş Şehir Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden Bergamalı sporcular ilk gün atletizm dalında 5, judo dalında ise 4 madalya kazandı. Bergamalı sporcular futbol, basketbol, voleybol, judo, atletizm ve masa tenisi dallarında ülkemizi temsil edecekler.

39 YILDIR DÜZENLENİYOR

Dünyada bir benzeri olmadığı belirtilen ve 1978 yılında başlayan Kardeş Şehir Olimpiyatları'nın 14'üncüsü Bergama'da yapılmıştı. 30 Temmuz tarihinde olimpiyatların sona ermesiyle yola çıkacak olan sporcu kafilesi 3 Ağustos tarihinde Bergama'ya geri dönecek. Olimpiyatların çocuklar arasında önemli bağlar oluşturduğunu belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "39 yıl önce Kardeş Şehir Olimpiyatları coşkuyla başladı. Birbiriyle kardeş olan şehirlerin çocuklarımız arasında dostluğu pekiştirmeyi amaçlayan bu olimpiyatlar yine güçlü bağlar oluşturdu. Ben bu organizasyona emek veren ve devam etmesini sağlayan herkese teşekkür ediyor, olimpiyatlara katılan kardeş şehirlerimizin sporcularına başarılar diliyorum" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.