Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergamalı çocuklar Kukla Yapım Atölyesi'nde buluştu

Bergamalı çocuklar Kukla Yapım Atölyesi'nde buluştu

Bergama Belediyesi tarafından organize edilen Kaşık Kukla Atölyesi ile çocuklar hayallerindeki kukla kahramanları yapma fırsatı yakaladılar. 6-12 yaş arası çocuklar için organize edilen etkinlikle aynı zamanda unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlarımız arasında bulunan kaşık kukla yapımı çocuklarla buluşmuş oldu. Bergamalı çocuklar Kukla Yapım Atölyesi'nde buluştu

  • Ege Postası
  • 22.01.2020 - 09:55

Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Kukla Yapım Atölyesi ile sömestr tatilinde 6-12 yaş arası çocuklar kukla yapmayı öğrendiler. Tüm malzemelerin Belediye tarafından karşılandığı atölye çalışmasında kaşıktan kukla yapan çocukların mutluluğu yüzlerine yansırken aynı zamanda kendi oyuncaklarını yapma imkanına da kavuşmuş oldular. Profesyoneller eşliğinde gerçekleştirilen atölyede çocuklar kumaş kesti, keçeli kalemler kullanarak tahta kaşıklardan kukla yaptı.

BAŞKAN KOŞTU “UNUTULAN SANATLARIMIZI YAŞATACAĞIZ”

Çocukları atölye çalışmasında ziyaret eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlarımızı gelecek nesillere aktarmak için böylesi bir çalışma yaptıklarına dikkat çekti. Başkan Koştu; “Bu etkinlikle çocuklarımız bir yandan yardımlaşmayı öğrenirken bir yandan da el becerilerini geliştirme fırsatı yakaladılar. Hayal güçlerini etkin bir şekilde kullanma fırsatı buldular. Belediye olarak önümüzdeki süreçte unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları dahil böylesi etkinler düzenleyerek gelecek nesillerimize ve vatandaşlarımıza uygulamalı olarak geleneksel sanatlarımızı tanıtmaya ve yaşatmaya devam edeceğiz”dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.