Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama yerli otomobile talip

Bergama yerli otomobile talip

Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, yerli otomobil fabrikasının kurulması için Bergama ilçesinin uygun konuma sahip olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 16.11.2017 - 08:32

Türkiye'nin ilk yerli otomobilinin, limanlara olan yakınlığı, düz ve büyük arazilerin mevcut olması açısından Bergama'da üretilebileceğini belirten Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, Çandarlı Limanı'nın er ya da geç tamamlanarak ticarete açılması ve otoyol projesinin tamamlanmasıyla daha avantajlı konuma geleceklerini belirtti.

Stratejik konumu gereği Bergama'nın lojistik öneme sahip olduğunu dile getiren Ürper, "İzmir-Çanakkale duble karayoluna 400 metre, Kuzey Ege Konteyner Limanı'na 25 kilometre, mevcut Soma-Aliağa demiryoluna 45 kilometre uzaklıkta olan Bergama, projesi onaylanan yeni demiryolu güzergahında yer alması nedeniyle ayrı bir öneme sahip. Yerleşim yerlerine yakınlığı, ulaşım kolaylığı ve personel istihdamı konusunda seçeneğin çok olması gibi birçok avantajlarımız var" diye konuştu. Yaklaşık 450 kişiye istihdam sağlayan, 40 milyon euroluk yatırım yapan ve yenilenebilir enerji sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alan LM'nin geçtiğimiz günlerde Bergama Organize Sanayi Bölgesi'nde üretime başladığının altını çizen Başkan Ürper, "Ekim ayı başında ESBAŞ'ın ev sahipliğini yaptığı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin teşrifleriyle gerçekleşen Batı Anadolu Serbest Bölgesi Ön Protokol İmza Töreni ile ilçemiz Aşağıkırıklar Mevkii'nde yapılması planlanan serbest bölge projesi ile ilçemiz daha da stratejik önem kazanacaktır. Bizler de üzerimize düşeni yapmaya hazırız. 2019 yılında prototipi hazırlanıp, 2021'de ise piyasaya satışı yapılması planlanan yerli otomobil fabrikasının kurulması için Bergama uygun konuma sahip" dedi. (DHA)


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.