Dolar 32,5827
%0.21
Euro 34,8212
%0.45
Altın 2.411,710
%-0.87
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama’nın yaşlısı belediyenin baş tacı

Bergama’nın yaşlısı belediyenin baş tacı

Bergama Belediye Başkan Hakan Koştu “Koronavirüse karşı yaşlılarımıza hizmet için belediyemizde seferberlik ilan ettik” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.03.2020 - 11:31

Koronavirüs salgınına karşı evlerinde kalması gereken 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için adeta seferberlik ilan eden Bergama Belediyesi, ilçenin her hafta başı kurulan Pazartesi Pazarı’ndan evlere servis başlattı. Ayrıca pazaryerine gelen 65 yaş üstü vatandaşlar içeri alınmazken, alış-verişleri zabıta ekipleri tarafından yapılarak, pazar torbalarıyla birlikte evlerine kadar götürüldüler. Ekipler dışarı çıkmamaları için yaşlılara uyarıda bulunmayı da ihmal etmedi. Belediye Başkanı Başkan Koştu, “Hanelerimizin direği, başımızın tacı büyüklerimizin evlerinden çıkmamaları için Alo Vefa Hattı’nı hemen devreye aldık. 0 232 632 80 05 nolu telefondan bize ulaşan kimsesi olmayan, yardıma muhtaç olan her hemşehrimizin siparişlerini 7/24 evlerine kadar götürüyoruz” dedi.

Bergama’da her hafta başı açılan, Pazartesi Pazarı’nda Koronavirüs dolayısıyla başta dezenfeksiyon olmak üzere giriş çıkışların kontrollü sağlanması, pazar öncesi her yerin yıkanması, dezenfekte edilmesi, eldiven kolonya dağıtımı, sebze ve meyvelerin seçilmesinin önlenmesi için önceden 1’er kiloluk poşetlerle hazır hale getirilmesi gibi önlemler alındığına dikkat çeken Başkan Hakan Koştu, “Bütün uyarılara rağmen 65 yaş üstü vatandaşlarımızın pazara gelmeleri üzerine, tedbir amaçlı olarak onları içeriye almadık. Pazar girişinde misafir ettik. Zabıta ekiplerimiz sipariş listelerini alıp alış-verişlerini yaptı. Sonra taşıtı olmayanları pazar torbalarıyla birlikte evlerine geri götürdük. Dışarı çıkmamaları için tekrar uyarıda bulunduk” dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “ALO VEFA HATTI’MIZ 7/24 HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Bizleri büyüten bugünlere getiren büyüklerimize vefa borcumuz olduğuna dikkat çeken Başkan Koştu,”Koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü olan, kronik rahatsızlığı olan ve kimsesi bulunmayan bütün hemşehrilerimizin siparişlerini alıp, evlerine kadar götürebilmek için ilk günden itibaren 0 232 632 80 05 nolu Alo Vefa Hattı’mızı hizmete aldık. Bu süreçte hattımız haftanın 7 günü 24 saat hizmet vermeye devam edecek” dedi.

MOTORİZE EKİPLER HEMEN ŞİPARİŞİ ULAŞTIRIYOR

Belediye bünyesinde oluşturulan motorize ekiplerle alınan siparişin süratle yerine getirildiğini anlatan Başkan Koştu, “Sebze, meyve, kasap, market alış-verişlerini ücretleri karşılığında yerine getirerek, kendilerine teslim ediyoruz. Eczaneden ilaçlarını alıp kendilerine teslim ediyoruz. Bu yaşta büyüklerimiz çok duygusal ve hassas oluyor. Bazı büyüklerimiz borcu olduğunu esnafa vermesi gerektiğini söylüyor. Onları da tutanak ve görüntü kaydı eşliğinde kendilerinden aldığımız ücreti söyledikleri yere, esnafa götürüyoruz, faturalarını ödüyoruz. Bütün bunları evde kalmaları bu süreci sağlı bir şekilde geçirmeleri için yapıyoruz. Onların gölgesi ve hayır duaları bize yeter” dedi.

BAŞKAN KOŞTU “ÇOK YOĞUN BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

Bergama olarak bu süreci sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için belediye olarak yoğun bir çalışma yaptıklarını söyleyen Başkan Koştu, “Koronavirüs salgınına karşı 24 saat dönüşümlü olarak ekiplerimizle yoğun bir çalışma yapıyoruz. Ekiplerimiz her alanda üstün gayret gösteriyorlar. 137 mahalle ile ilçemiz çok geniş ve dağınık bir yerleşim şekline sahip. Bazı mahallelerimizde anında yola çıksak bile gidip gelmemiz bir, bir buçuk saati bulabiliyor. Buna rağmen ekiplerimiz yoğun bir mesai harcıyor” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.