Dolar 32,5437
%0.01
Euro 34,9217
%0.27
Altın 2.427,060
%0.16
Bist-100 9.675,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama'nın koronavirüs ekipleri iş başında

Bergama'nın koronavirüs ekipleri iş başında

Başkan Koştu; “Asla panik yapmayacağız. Ama Koronavirüs’e karşı da en üst seviyede önlem almaya devam edeceğiz”

  • Ege Postası
  • 18.03.2020 - 12:37

Tüm dünyayı tehdit eden Koronavirüs’e (Covid-19) karşı Bergama Belediyesi tarafından alınan tedbir ve önlem faaliyetleri aralıksız devam ediyor. 114 eski köy yerleşimi, 5 eski belde yerleşimi ve 18 merkez mahallesi olmak üzere toplam 137 mahallede Koronavirüs önlemleri ve dezenfekte faaliyetleri için ekip sayısı artırıldı. Başkan Koştu, “Belediye olarak çok geniş bir alana hizmet veriyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı için elimizden geldiğince mücadeleyi gece gündüz demeden yapıyoruz” dedi.   

Hastalığın ülkemizde görülmesinin hemen ardından Temizlik İşleri ve Çevre Koruma Müdürlüğü bünyesinde ekipler oluşturulduğunu açıklayan Belediye Başkanı Koştu, “Ekiplerimiz Bergama’da hemen dezenfeksiyon işlemlerine başladı. İlk etapta, parklar, belediyemiz hizmet binaları, kültür merkezi, kamu binaları, camiler, toplu ulaşım araçları ve vatandaşlarımızın çarşı pazarda zaruri olarak kullanmak zorunda olduğu bankamatikler, banklar gibi akla gelebilecek hemen hemen her yerde dezenfeksiyon işlemlerini süratle başlattık. Tamamladık. Ve ara vermeden yapmaya devam ediyoruz” dedi.

BERGAMA’NIN 137 MAHALLESİNDE DE DEZENFEKTE YAPILIYOR

114 eski köy yerleşimi, 5 eski belde yerleşimi ve 18 merkez mahallesi ile 137 mahallede Koranavirüs için dezenfekte çalışmalarının başladığına ve aralıksız olarak devam ettiğine dikkat çeken Başkan Koştu, “Yapacağımız tüm sosyal, kültürel, eğitsel ve sportif etkinlikleri 2.’nci bir duyuruya kadar iptal ettik. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde, hemşerilerimizin sağlığı ve güvenliği için,  belediyeye ait tüm binalar ve sosyal merkezler, Hükümet Konağı, Adliye, ilçede bulunan sağlık ocakları, kamu binaları, askeri tesisler, camiler, meslek odaları,   spor salonları, pazar yerleri, vakıflar, sivil toplum kuruluşları, emniyet ve jandarma tesisleri, tüm toplu taşıma araçları, park ve çocuk oyun alanları, otoparklar, çöp konteynırları dezenfekte edildi. Koronavirüse karşı önlemleri içeren, yapılması gerekenleri anlatan görsellerimizi sürekli olarak sosyal medyamızda paylaşıp, bilgilendirme görsellerini belediye binamızda görünen yerlere asıyoruz” dedi. 

BELEDİYEMİZE GELEN VATANDAŞLARIMIZIN ATEŞİNİ ÖLÇÜYORUZ

Belediye giriş katında gelen vatandaşların ateşinin ölçüldüğünü uyarılar yapılıp dezenfekte maddesi kullanmalarının sağlandığına da dikkat çeken Başkan Koştu, “ Vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği her şeyden önemli. Sosyal medya hesaplarımız üzerinde bilgilendirme faaliyetlerine ve dezenfeksiyon çalışmalarına bundan sonra da titizlikle devam edeceğiz. Asla panik yapmayacağız. Ama Koronavirüs’e karşı da en üst seviyede önlem almaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.