Dolar 32,3292
%0.24
Euro 35,0582
%-0.18
Altın 2.295,320
%0.78
Bist-100 9,01
%2.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama'daki duvar faciasında ölen işçi toprağa verildi

Bergama'daki duvar faciasında ölen işçi toprağa verildi

İzmir'in Bergama ilçesinde, pamuk deposuyla tekstil atölyesi arasındaki duvarın çökmesi sonucu yaşamını yitiren 2 işçiden 2 çocuk annesi Hülya Demirkıraner Duraç (43), gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Olayla ilgili gözaltına alınan aralarında iş yeri sahibinin de bulunduğu 4 kişiden 2'si tutuklandı. Bergama'daki duvar faciasında ölen kadın işçiye son veda

  • Ege Postası
  • 20.10.2018 - 12:27

Olay, dün saat 17.00 sıralarında Bergama'ya yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki kırsal İslamsaray Mahallesi'ndeki 3'üncü Sanayi Sitesi'nde bulunan Korlar Tarım Ürünleri Şirketi'ne ait pamuk deposunda meydana geldi. İddiaya göre, pamukların kepçeyle sıkıştırılması sırasında duvar yıkıldı. Deponun bitişiğindeki Enerji A.Ş.'ye ait tekstil fabrikasında çalışan 5 kadın işçi, yıkılan duvar ile pamuk balyalarının altında kaldı. İşçilerden 2 çocuk annesi Hülya Demirkıraner Duraç, olay yerinde yaşamını yitirdi. Duvar ve pamuk balyalarının altından yaralı çıkarılan Necla Davulcu (52), Esra Yılmaz (19), Selin Çayır ve Mine Avcı ise Bergama Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralı işçilerden Necla Davulcu da doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. İşçilerden ikisi taburcu edilirken, Esra Yılmaz'ın tedavisinin ise sürdüğü belirtildi.

HELALLİK ALINDI

Ölen işçilerden Hülya Demirkıraner Duraç'ın cenazesi bu sabah, Bergama Necla Mithat Öztüre Devlet Hastanesi morgundan alınarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bergama Mezarlıklar Şefliği'ne getirildi. Burada defin için hazırlanan Duraç'ın cenazesi, helallik alınması için Atmaca Mahallesi Laleli Cami Sokak 3 numaradaki evine getirildi. Oğulları Fuat Duraç (20) ve Hakan Duraç (18) ile diğer yakınlarından helallik alınmasının ardından, cenaze, evin karşısındaki Laleli Camii'ne götürüldü. Cenaze törenine Hülya Demirkıraner Duraç'ın yakınlarının yanı sıra Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç, AK Parti İlçe Başkanı Hakan Koştu, CHP İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, MHP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Engin ve Duraç'ın mesai arkadaşları katıldı. Öğle kılınan cenaze namazının ardından Hülya Demirkıraner Duraç'ın cenazesi, Bergama İlçe Kabristanı'nda, gözyaşları içinde toprağa verildi.

'KAÇIN DUVAR YIKILIYOR'

Olay günü Duraç ile aynı vardiyada çalışan mesai arkadaşları, "Dün saat 17.00 sıralarında 'Kaçın duvar yıkılıyor' diye bir bağırış duyduk. Duvar tarafına bakmamızla beraber, atölye ile diğer iş yerini birbirinden ayıran duvarın, paketleme bölümünde çalışan arkadaşlarımızın üzerine yıkıldığını gördük. Orada çalışan 3 arkadaşımız kaçmayı başarmış, 5 arkadaşımız ise duvar ve pamukların altında kaldı, çok üzgünüz" diyerek yaşananları anlattı.

4 KİŞİNİN SORGUSU SÜRÜYOR

Polisin başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan tekstil atölyesinin ortakları Remzi K., kardeşi Neyfel K., pamuk deposu sahibi Şükrü K. ve ismi öğrenilemeyen bir kepçe operatörünün sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Ölen diğer işçi Necla Davulcu'nun ise ikindide son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi. 

DİĞER İŞÇİ DE TOPRAĞA VERİLDİ

İzmir'in Bergama ilçesinde pamuk deposuyla tekstil atölyesi arasındaki duvarın çökmesiyle ölen 2 işçiden evli ve 2 çocuk annesi Necla Davulcu (52) da toprağa verildi.

Necla Davulcu'nun cenazesi, bugün öğle saatlerinde, Bergama Necla Mithat Öztüre Devlet Hastanesi morgundan alınarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bergama Mezarlıklar Şefliği'ne getirildi. Burada defin için hazırlanan Davulcu'nun cenazesi, helallik alınması için Maltepe Mahallesi 14 Eylül Caddesi 9 Sokak 6 numaradaki evine getirildi. Necla Davulcu'nun eşi Fikret Davulcu, oğulları Görkem Davulcu (27) ve Güven Davulcu (25) ile diğer yakınlarından helallik alındı.

Davulcu'nun cenazesi, daha sonra Yeni Cami'ye götürüldü. Cenaze törenine Necla Davulcu'nun yakınlarının yanı sıra Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç, AK Parti İlçe Başkanı Hakan Koştu, CHP İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, MHP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Engin ve Davulcu'nun mesai arkadaşları katıldı. Necla Davulcu'nun cenazesi, ikindide kılınan cenaze namazının ardından, Bergama İlçe Kabristanı'nda toprağa verildi.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Polisin başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan Remzi K. ve kardeşi Neyfel K.'nin, olayın meydana geldiği pamuk deposu ve atölyeyi bir holdingden kiraladıkları, sonrasında ise Asım K.'ye kiraya verdikleri belirtildi. Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden Remzi K. ile kepçe operatörü Mehmet G. tutuklandı. Diğer iki şüpheli Neyfel K. ve Asım K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.