Dolar 32,5542
%0.13
Euro 34,8938
%0.66
Altın 2.436,280
%0.14
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama'da Koronavirüs önlemli arazi çalışması!

Bergama'da Koronavirüs önlemli arazi çalışması!

Tarihi kent Bergama’nın kaderini değiştirecek olan Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi için Koronavirüs önlemleri alınarak arazi çalışması yapıldı. Başkan Koştu, “Bu projemizle tarihi mahallelerimizi ayağa kaldırıp, turizm alanı oluşturacağız. İlçemiz için son derece önemli olan bu projemiz için Koronavirüs önlemleri alarak yapılması gereken arazi çalışmasını gerçekleştirdik" dedi

  • Ege Postası
  • 10.04.2020 - 11:24

Bergama’da yıllardır konuşulan ama bugüne kadar yapılamayan Selinos Deresi Islah Projesi için çalışmalar aralıksız sürüyor. Bir yandan Koronavirüs salgını için tedbirler alan Bergama Belediyesi bu zorlu süreçte vizyon projeler için çalışmalara devam ediyor. Bu kapsamda Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, DSİ Bölge Müdürü Birol Çınar, İzmir 2 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürü Deniz Durdu ve Bergama Müze Müdürü Nilgün Ustra arazide inceleme çalışması gerçekleştirildi. 
İki bin yıllık tarihi tonozlar, köprüler ve tarihi yapıların turizme kazandırılmasını hedefleyen Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi için önceki gün önemli bir adım daha atıldı. Koronavirüs Salgını nedeniyle arazi çalışmaları önlem alınarak gerçekleştirildi.

Arazide yapılan çalışma ardından bir açıkla yapan Belediye Başkanı Hakan Koştu,“Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesi ardından, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ile Bergama’da projemiz üzerinde bir çalışma gerçekleştirmiştik. Bu çalışmalar sonrası  paydaşlarımızla arazi çalışmasını gerçekleştirdik. Hızlı bir şekilde yol almayı hedeflediğimiz yılların hayali olan bu projemizi tarihi kentimizde gerçekleştirmek için sabırsızlanıyoruz. Koronavirüs Salgını yaşadığımız şu günlerde tedbirlerimizi ihmal etmeden projemiz için çalışıyoruz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.