Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama’da ihale zamanı, Başkan Koştu’dan borç çıkışı

Bergama’da ihale zamanı, Başkan Koştu’dan borç çıkışı

Bergama Belediyesi taşınmazlarını satılığa çıkardı. Belediyeye ait, tarla, bağ ve konut taşınmazları 17 Eylül Salı günü ihale usulüyle satılacak. Bergama Belediye Başkanı hakan Koştu, taşınmazlar için satılma kararının önceki dönem Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Gönenç zamanında alındığını ifade ederken, “Köylülerin yararına olması adına satılığa çıkardık. Satılmasını istemedikleri yer olursa biz yine satışı durdurabiliriz. Ancak 64 milyon Türk Lirası gibi bir borçla belediyeyi devraldık bu borçları da hala ödüyoruz” dedi. CHP Grup Sözcüsü Hüseyin Coşkun ise satışlarla ilgili kamuoyunun yeterince bilgilendirilmediğini savundu. Bergama’da ihale zamanı, CHP'den eleştiri

  • Ege Postası
  • 12.09.2019 - 15:36

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI- Yerel seçimlerin ardından tartışmalarla gündemden düşmeyen Bergama Belediyesi ihaleye çıkıyor. Belediyeye ait tarla, bahçe ve konut taşınmazları satılığa çıkarıldı. Bergama Belediyesi tarafından yayınlanan ilanda farklı bölgelerdeki tarla, bağ ve konutların açık teklif usulü ile satılığa çıkarıldığı duyuruldu. Taşınmazların piyasa değeri 824 bin lira olarak belirlenirken belediyenin satışı dikkatlerden kaçmadı. Bergama Belediyesi’ndeki ihale 17 Eylül Salı günü saat 10.00’da gerçekleşecek. 

“64 MİLYON BORÇLA DEVRALDIK HALA ÖDÜYORUZ”

Satılığa çıkarılan taşınmazların birçoğu önceki meclis dönemlerinde alınan kararlardır. Mesela Turabey Mahallesi’ndeki konut 2017 yılında arsa karşılığı alınan bir konut satış kararı da 2017 yılında mecliste alındı. Yeni alınan bir meclis kararı yok. Taşınmazların hepsi köy bölgelerinde, maddi anlamda çok büyük satışlar değil ancak vatandaşlarımızın işine görebilecek satışlardır. Bergama metropoll bir ilçe olmadığı için daha önce satılığa çıkarılmasına rağmen satış gerçekleşmemiş şimdi yeniden satılığa çıkardık. Belediyede maddi sıkıntılar yok diyemeyiz, 64 milyon gibi bir borçla devraldık. Hala borçları ödüyoruz” ifadelerini kullandı. 

“KAMUOYU YETERİNCE BİLGİLENDİRİLMİYOR”

CHP Grup Sözcüsü Hüseyin Coşkun, taşınmaz satışlarıyla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesini istediklerini ancak yeterli bilgilerin paylaşılmadığını savundu. Coşkun, “Biz taşınmazlarla ilgili önerge verdik belediyenin bünyesindeki tüm taşınmazları ayrıntılarıyla öğrenmek istiyoruz dedik. Soru önergesine cevap verildi ancak sadece rakamları vermişler yetersiz bir cevaptı. Kamuoyunun aydınlatılmasını istedik ancak olmadı.” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.