Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama'da dikkat çeken sergi

Bergama'da dikkat çeken sergi

Alman Arkeoloji Enstitüsü İstanbul Şubesi fotoğraf arşivinden seçilen 'Ne Yerde Ne Gökte/ Bergamalılar: Çok Katmanlı Bir Kültürün Aktörleri' adlı fotoğraf sergisi, Bergama Belediyesi ve Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) desteğiyle açıldı.

  • Ege Postası
  • 05.05.2018 - 14:25

Bergama Kültür Merkezi BerKM'de 'Ne Yerde Ne Gökte/ Bergamalılar: Çok Katmanlı Bir Kültürün Aktörleri' adlı fotoğraf sergisi açıldı. Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç, Federal Almanya Cumhuriyeti İzmir Başkonsolos Vekili Elke Grabarec, Bergama Kazı Başkanı Prof. Dr. Felix Pirson, Alman Arkeoloji Enstitüsü İstanbul Şubesi'nden sergi organizatörü Arkeolog Dr. Ulrich Mania, Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) Başkanı Muammer Esen, CHP İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, 1966-2000 yılları arası Pergamon Fotoğrafçısı Elisabeth Steiner ve vatandaşlar katıldı.

Sergi açılışında konuşan Başkan Gönenç, "Alman Arkeoloji Enstitüsü'nün yaptığı çalışmaların Bergamalılar ile buluşması çok anlamlı ve önemli. Bergama'nın tarihsel geçmişi açısından çok önemli bir arşiv. Sadece ören yerlerinden değil, kentin o dönemki sosyal yaşamı ve mimari yapılarından fotoğraflar var. Bu serginin açılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Federal Almanya Cumhuriyeti İzmir Başkonsolos vekili Elke Grabarec ise, "Serginin amacı Bergama halkının günlük hayat içerisinde geçmişin izleriyle iç içe yaşamını sergilemek. Ve bu şekilde yüzyıllar içerisinde bu tarihi mirasın spesifik bilincinin oluşmasını göstermektir" dedi. Alman Arkeoloji Enstitüsü İstanbul Şubesi'nden sergi organizatörü Arkeolog Dr. Ulrich Mania ise, Bergama'nın çok katmanlı kültürel yapısına değinerek serginin açılmasına destek veren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve BERKSAV Başkanı Muammer Esen'e teşekkür etti. Alman Arkeoloji Enstitüsü İstanbul Şubesi Fotoğraf Arşivi'nden seçilen ve Bergamalıları geçmişin izinden bugüne çağıran sergi mayıs sonuna kadar görülebilecek. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.