Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama Çevre Filmleri festivali başladı

Bergama Çevre Filmleri festivali başladı

İzmir'in Bergama ilçesinde sivil inisiyatifin, akademisyenlerle bir araya gelerek oluşturduğu birliktelikle düzenlenen Bergama Çevre Filmleri Festivali başladı.

  • Ege Postası
  • 05.10.2019 - 15:24

Bergama'daki sivil toplum kuruluşları ile gönüllülerin katkısıyla ve 'Su varlıkları' temasıyla düzenlenen Bergama Çevre Filmleri Festivali start aldı. Nükleer fizikçi Dr. Cem Girit'in girişimleriyle hazırlanan festivale, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bergama Belediyesi de destek verdi. Ayrıca festivalin temasıyla ilgili uzman bilim insanları, film yapımcıları, yazarlar ve çevre gönüllüleri Bergama'ya geldi. Bergama Kültür Merkezi BerKM'de ise, 'Suya dair' konulu karma fotoğraf sergisi açıldı. BerKM büyük salonda festivalle ilgili konuşmalar yapıldı. Etkinliği Bergama'nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama'nın eski belediye başkanlarından Sefa Taşkın, Raşit Ürper, Dikili'nin eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, Bergama Belediyesi Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper de izledi.

Konuşma yapan nükleer fizikçi Dr. Cem Girit, "Festivalde çocuğunun kaliteli su içmesi için kaygı duyan annelerin, öğrencileri iklim değişikliğini biliyor mu, bilmiyor mu kaygısı olan öğretmenlerin, domatesini sulamak için yerin çok derinlerinden su çıkartabilecek mi diye kaygılanan çiftçilerin, sabah erken kalkıp denize giderken bugün yeterince balık tutabilecek mi diye kaygılanan balıkçıların olmasını istedik. Festivalin onlara yönelik olması için çaba harcadık" dedi.

Festivalin gündüz bölümünde 'Nedeni Yok' (Circle of Blue, 2009, ABD), 'Serçe İçecek Su Yok' (Alkım Ün, 2015, Türkiye), 'Seçme Zamanı' (Charles Ferguson, 2015, ABD), 'Uyanan Dereler' (Caroline Bacle, 2012, Kanada), 'Bataklık Hayalleri' (John Antonelli, 2014, ABD ve Irak), 'Habap Çeşmeleri' (Fethiye Çetin, 2012, Türkiye) filmleri gösterildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.