Dolar 32,3768
%0.18
Euro 35,0120
%-0.15
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama Belediyesi’nden ‘e-devlet’ kolaylığı

Bergama Belediyesi’nden ‘e-devlet’ kolaylığı

Koronavirüs tehdidi nedeniyle vatandaşların kalabalık ortamlara girmeden belediyeye olan borçlarını ödemelerini sağlamak üzere e-ödeme sisteminde büyük bir kolaylığa imza atıldı. Başkan Koştu, “Vatandaşlarımız belediyemize gelmeden, evrak ile uğraşmadan elektronik ortam üzerinden e-devlet şifresi ile borçlarını sorgulayıp, yapılandırma yapabilecek ve online olarak ödeme gerçekleştirebilecekler” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.12.2020 - 10:11

Bergama Belediyesi, vatandaşların yaşamını kolaylaştırmaya devam ediyor. Yeni borç yapılandırma kanunu kapsamında vatandaşlar, sıkıntılı salgın sürecinde belediyeye gelmeden borçlarını yapılandırabilecek. Borçlar için evrak ile uğraşmadan online olarak yapılandırmaya olanak sağlandı.

BAŞKAN KOŞTU; “VATANDAŞLARIMIZIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAYA YÖNELİK HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Günümüz teknolojilerinin belediye hizmetleri ile entegre edilmesi için sürekli çalışma yaptıklarına işaret eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Bir süre önce e-imar uygulamasını hizmete almıştık. Hemşehrilerimiz devreye aldığımız bu hizmet sayesinde belediyeye gelmeden imar durumunu görebiliyorlar. 119 kırsal mahallemiz dahil, toplam 137 mahallemizin tamamını e-imar uygulamasına açtık. Belediyemiz web sayfası üzerinden de vatandaşlarımız e-belediye uygulaması ile borç sorgulaması ve ödeme yapabiliyorlardı. Şimdi bu hizmetimizi bir adım daha öteye taşıdık. Özellikle yapılandırma için evrak doldurmaya gerek kalmadan e-devlet şifresi ile kimlik doğrulaması yapan vatandaşlarımız borçlarına peşin ya da taksitli ödeme yapabilecekler. Yeni yıl ile birlikte online hizmetlerimizde yenilikler açıklamaya devam edeceğiz” dedi.

İŞLEM NASIL YAPILACAK'

www.bergama.bel.tr” adresindeki e-belediye lingine tıklayıp, açılan sayfada (e-hizmet sayfası) “e-devlet ile giriş yap” butonuna tıklayıp, T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresini yazıp kimlik doğrulama onayı verdikten sonra yönlendirilecek Bergama Belediyesi sayfasında borçlar görülebilecek. Yapılandırmaya giren borçlar içinde peşin veya taksit seçeneklerinden uygun olan işaretlenerek ister hemen, isterse süresi içerisinde yine belediye veznelerine gelmeden kredi kartı ile e-ödeme yapabilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.