Dolar 32,5176
%-0.09
Euro 34,8249
%-0.12
Altın 2.427,490
%-0.11
Bist-100 9.696,00
%0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama Bedesteni turizme kazandırılacak

Bergama Bedesteni turizme kazandırılacak

İzmir'in Bergama ilçesindeki tarihi arasta çarşısı içerisinde yer alan Bergama Bedesteni, Bergama Belediyesi tarafından restore edilerek turizme kazandıracak. 

  • Ege Postası
  • 18.02.2017 - 13:18

Mimarisinden 16. yüzyılın sonları, 17. yüzyılın başlarında inşa edildiği tahmin edilen ve dönemin kıymetli eşyalarının satıldığı ticari bir yapı olarak kullanılan tarihi Bergama Bedesteni, Bergama Belediyesi tarafından restore edilerek kamu yararına turizm ve sosyal amaçlı kullanılmak üzere hizmete sunulacak.

Restorasyon ile içinde bulunduğu arasta ve yakınında bulunan Şadırvan Camii civarının da canlanmasına katkı koyulacak. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan ve yapılan protokol ile kullanımı Bergama Belediyesi'ne geçen Bergama Bedesteni'nde ilk olarak onaylı koruma amaçlı imar planı doğrultusunda yapının ortaya çıkarılması ve çevreden algılanabilmesi hedeflendi. Bunun için Şadırvan Caddesi üzerindeki 5 dükkanı bedellerini ödeyerek kamulaştıran Bergama Belediyesi ekipleri, boş işyerlerinin de yıkımına başladı.

Yapının rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin çalışmalarına da başlandığını anlatan CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Özellikle son dönemde tarihi Osmanlı arastasında bahar ve yaz dönemlerinde güzel bir hareketlilik yaşanıyor. Bergama Bedesteni'nin restorasyonu gerçekleştirildikten sonra UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girmiş kentimizin hızla gelişen turizm potansiyeline katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.