Dolar 32,3365
%0.17
Euro 35,1962
%0.04
Altın 2.246,390
%0.13
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Berberoğlu gözaltına alındı

Berberoğlu gözaltına alındı

TBMM'de milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu, İstanbul'da gözaltına alındı. Berberoğlu'nun gözaltına alındığı haberini CHP'li Tuncay Özkan sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Ege Postası
  • 05.06.2020 - 00:39

TBMM Genel Kurulu’nda milletvekilliği düşürülen CHP’li Enis Berberoğlu, hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararın ardından Berberoğlu, gözaltına alındı.

“VATAN EMNİYETE GÖTÜRÜLÜYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, gözaltı haberini sosyal medyadan duyurdu. Özkan, “Enis Berberoğlu İstanbul'da şu an gözaltında. Vatan emniyete götürülüyor. Nede? Bunca zulm nede? Yarın savcıya kendisi gidecek bir insana bunca zalimlik neden'” ifadelerini kullandı.

TESLİM OLACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Berberoğlu, TBMM’de aldığı hapis cezası Genel Kurul’da okunup, milletvekilliğinin düşürülmesi kararı alındığında CHP Genel Merkezi’ndeydi. Kararın hemen ardından yaptığı açıklamada Berberoğlu, yakın zamanda cezaevine teslim olarak, kalan 18 aylık cezasını yatacağını söylemişti.

Cezaevinden tahliye olduğu dönemde de “bu bir teneffüs” açıklaması yaptığını hatırlatan Berberoğlu, “Dolayısıyla bu karar benim için sürpriz olmadı, şaşkınlık yaratmadı” ifadelerini kullanmıştı.

HDP’Lİ İSİMLER TUTUKLANDI

TBMM Genel Kurulu’nda, cezaları onanan ancak Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) dosyaları henüz karara bağlanmamış olan HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğlulları ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in de milletvekillikleri düşürülmüştü.

Alınan bu kararın ardından HDP’li Farisoğlulları ve Güven de gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmişlerdi. Diyarbakır’da gözaltına alınan HDP’li Musa Farisoğulları ile Leyla Güven, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.