Dolar 32,3690
%0.16
Euro 35,0130
%-0.15
Altın 2.325,620
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belevi’de şeftali şenliği

Belevi’de şeftali şenliği

8. Belevi Şeftali Şenliği 23 Temmuz Pazar Günü düzenleniyor.

  • Ege Postası
  • 20.07.2017 - 10:56

Selçuk’un önemli tarımsal ürünlerinden biri olan Şeftali üreticilerini bir araya getirmek, Selçuk’un tarımsal bir değeri olan Belevi Şeftalisinin yurt içi ve yurt dışında tanıtımını sağlamak amacıyla bu yıl sekizinci kez düzenlenecek festival kapsamında en iyi şeftali ve en iyi şeftali reçeli yarışmaları düzenlenecek.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Selçuk’ta ilk kez düzenlenen Kantaron Festivali’nde Selçuk’un tarımsal ürün zenginliğine vurgu yapılmıştı. Bu kez de adeta kentle özdeşleşen bir meyve olan şeftali adına düzenlenen festival ile Selçuk’un tarihi değerlerinin yanı sıra tarımsal açıdan da zengin bir kent olduğunun altı çizilecek.

Selçuk’un Belevi Mahallesi’nde bu yıl sekizinci kez düzenlenecek Şeftali Festivali kapsamında üreticilerin şeftalileri ile Belevili kadınların şeftali reçelleri de yarışacak. Yarışmaların ardından Zeybek Gösterisi ve Neyzen Murat Gezer Konseri ile katılımcılar eğlenceli dakikalar yaşayacak. Ayrıca Festival kapsamında ayrıca Selçuk’ta her hafta Çarşamba günleri kurulan Kadın El Emeği Pazarı da şenlikteki yerini alacak. 

23 Temmuz Pazar günü saat 18.00’de başlayacak festivale tüm Selçuklular’ı davet eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Belevi kendi içerisinde tarihi ve doğal değerlere sahip bir mahallemizdir. 1300 yıllık Keçi Kalesi, Belevi Gölü ve Erken Helenistik Çağa ait Belevi Mezar Anıtı ile Belevi kentimizin önemli bir destinasyon alanlarından biridir. Burada üreticilerimizi ve mahalle halkını bir araya getirmeyi arzularken aynı zamanda kentimizin tarımsal değerlerini de öne çıkarmayı hedefliyoruz. Barutçu ve Belevi Mahallelerimizdeki gibi yerleşim alanlarının geleneksel ve tarımsal değerlerinin tanıtımının yapıldığı alanları artırmayı düşünüyoruz. Gökçealan Mahallemizde bunlardan biri. Dolayısıyla kentimizin değerlerini çeşitli festivallerle öne çıkarmayı hedefliyoruz. Belevi mahallemizdeki etkinlikte bu kapsamda devam eden bir etkinlik. Önemli bir tarım ürünü adına düzenlediğimiz bu şenliğe herkesi davet ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.