Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0684
%-0.15
Altın 2.309,700
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediyeden valilik için flaş karar

Belediyeden valilik için flaş karar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliği için kritik öneme sahip imar planı değişikliğini tamamlayarak askıya çıkardı. Buna göre, vali konağı Mithatpaşa'da yapımı süren 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı önüne taşınacak, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörülüğü de valilik konutuna taşınacak. Belediyeden valilik için flaş karar

  • Ege Postası
  • 21.07.2017 - 12:22

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Valiliği'nin geçtiğimiz yılın sonunda Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne sunduğu takas talebi için nihai onay da geldi.

REKTÖRLÜK VE VALİLİK TAKASINA BELEDİYEDEN ONAY

Geçmiş yıllarda Ege Ordusu ve NATO komutanlarının lojman olarak kullandığı ve 2011 yılında Katip Çelebi Üniversitesi’ne rektörlük binası olarak verilen "Paşa Konağı" ile yine Mithatpaşa Caddesi üzerindeki Vali Konağı'nın takası için sunulan imar değişikliği talebi Konak Belediyesi’nin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden de onayı aldı.

VALİ KONAĞI DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ MEYDANI ÖNÜNE TAŞINIYOR

Yapılan değişiklik kapsamında Karantina Mahallesi sınırlarında yer alan ve Katip Çelebi Üniversitesi tarafından rektörlük ile idari işler binası olarak kullanılan bin 739 metrekare büyüklüğündeki eski Paşa Konağı arazisi üniversite alanı kullanımından çıkartıldı. Kentsel SİT alanı kararı bulunan yapı kamu hizmet alanına dönüştürüldü. Yapılan düzenlemeyle birlikte Vali Erol Ayyyıldız tarafından kullanılan konut ve lojmanların da taşınmasının önü açıldı. Buna göre, Çelebi Üniversitesi Susuzdede Parkı çıkışındaki Vali Konağı'na geçecek, yapımı süren 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı ve inşa edilecek marina önündeki mevcut "Paşa Konağı" da Valilik makamının olacak.

ÖNCE ÜNİVERSİTEYE GEÇTİ, ŞİMDİ DE VALİLİĞİN OLDU

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki eski Paşa Konağı binası, Milli Savunma Bakanlığı tarafından 2011 yılında Katip Çelebi Üniversitesi'ne devredilmişti. Bir dönem Ege Ordusu ve İzmir'deki NATO birlikleri komutanlarının lojmanı olarak da kullanılan bina, onarıldıktan sonra Katip Çelebi Üniversitesi'nin rektörlük ve idari binası olarak kullanıldı. Ayrıca alanın arkasında bulunan ve Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi ile Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Daire Başkanlığı arasında kalan eski askeri hastane binası da eğitim amaçlı olarak üniversiteye verilmişti. 2015 yılında güçlendirme çalışmaları biten bina İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Mithatpaşa Yerleşkesi olarak hizmet vermeye başlamıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.