Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediye restorasyon için düğmeye bastı: 'Yanık Kilise' kurtuluyor!

Belediye restorasyon için düğmeye bastı: 'Yanık Kilise' kurtuluyor!

İzmir'in ve Karataş semtinin tarihi değerlerinden "Yanık Kilise" nihayet ayağa kalkıyor. Mezbelelik hale gelen tescilli yapıyı kurtarmak için düğmeye basan Konak Belediyesi, 2017'de restorasyona başlayacak. Belediye restorasyon için düğmeye bastı

  • Ege Postası
  • 21.10.2016 - 12:37

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'in merkez ilçesi Konak'ta unutulan tarihe sahip çıkan ilçe belediyesi kentte sayılı eserler arasında yer alan tescilli yapıları ayağa kaldırıyor.

Karataş'ta Barbaros Mahallesi sınırları içerisinde Adile Naşit Parkı yanında bulunan İzmir'in en eski tarihi yapılarından Agia Paraskevi Kilisesi nihayet kurtuluyor. Halk arasında "Yanık Kilise" olarak da bilinen Karataş semtindeki tescilli yapı yıllar süren çalışmaların ardından restorasyona alınacak.

NİHAYET KURTULUYOR

1850'li yıllarda inşa edilen tarihi kilise, bir süredir bakımsızlık ve sahipsizlikten berduşa yatağı haline gelirken, yapının aslından geriye sadece sütunları ve kapısı kemerleri kalmıştı. Rölöve ve restorasyon projesini geçtiğimiz yıllarda hazırlayan ve Anıtlar Kurulu'ndan restorasyon onayı alan Konak Belediyesi, 2017'de başlayacak çalışmalar için 4 milyon liralık bütçe ayırdı.

BELEDİYE TARAFINDAN BETONLA SIVANMIŞTI

2012 yılında belediye tarafından güvenlik gerekçesiyle beton ve molozla sıvanarak tahrip olan yapı kapsamlı restorasyonla tarihi kimliğine kavuşacak ve aslına dönecek. Restorasyon projesi tamamlanıp hizmete açılacak eski kilise binasının ayağa kalkmasıyla birlikte İzmir'in tarihi ve dini turizmine de büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.